От х:

Днес в x:

Николай Попанастасов: Пакетът "Мобилност 1" е нехуманен за шофьорите

Като победа за България окачестви проведеното на 10 януари гласуване на транспортната комисия на Европарламента депутатът от ЕНП Андрей Новаков. Първият по рода си протест в сърцето на Брюксел, организиран от автопревозвачи от периферни държава на Европейския съюз, повлия на евродепутатите и те не подкрепиха пакета "Мобилност 1", който засяга в най-голяма степен българските транспортни фирми. "Създаде се прецедент и е твърде вероятно пакетът да не влезе изобщо за гласуване в пленарната зала на Европарламента", заяви за радио Кърджали евродепутатът Андрей Новаков.

Дали това е победа за бранша или транспортните фирми в източноевропейските страни продължават да таят опасения за бъдещето на бизнеса си, дали следващата конфигурация на европарламента, който ще бъде избран през месец май, няма отново въведе рестрикции? Валентина Иванова разговаря  с Николай Попанастасов, управител на превозваческа фирма от Кърджали.

Николай Попанастасов: Ако подобни рестрикции бъдат приети, големите български превозвачи ще си открият фирми в Германия, ще си пререгистрират камионите и ще си плащат немските данъци, от което България ще бъде ощетена. А по-малките фирми ще фалират.

Това е идея на Макрон, който иска да ликвидира транспортните ни компании и да ни вземе шофьорите, защото само във Франция в момента се търсят 50 хиляди шофьора, а в Германия - 60 хиляди. Ще става и по-зле. Тази година в Германия от този бранш ще излязат нови 60 хиляди пенсионера.

Така, както са заложени ограниченията, не са хуманни. Те задължават шофьора на всеки четири седмици да се прибира в България. Той обаче може да не иска да се връща, а да отиде, например, на пътешествие, аз не мога нищо да му кажа.

http://bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини