От х:

Днес в x:

Оранжев код в 2 области, жълт в 13: Вятър, сняг и условия за виелици

Изображение 1 от 2

    Оранжев код* е обявен за утре, 4 януари, в областите Сливен и Бургас, съобщават от НИМХ на БАН. За 13 области в сила е жълт код*. Това са Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Кърджали, Хасково, Ямбол, Варна, Добрич, Габрово, Ловеч, Враца и Монтана.

    През следващото денонощие ще бъде предимно облачно и ветровито, предупреждават метеоролозите. Очакват се валежи от сняг - значителни през нощта и сутринта в южните и планинските райони, където в комбинация с вятъра, условията за виелици остават. Минималните температури ще са между -6° и -1°. Утре преди обяд валежите ще започнат да отслабват и спират, най-късно вечерта в Рило-Родопската област и югозападните райони. Застудяването ще продължи и максималните температури ще са между -3° и 2°. За Пловдив и региона температурите ще са в интервала - 2° до 2°.

    *Жълт код - повишена вероятност за опасни метеорологични явления. Възможни са щети. Следете прогнозата за времето. Не предприемайте неоправдан риск, особено при извършване на дейности, които зависят от времето.

    *Оранжев код - прогнозират се опасни и особено опасни метеорологични явления. Съществува голяма вероятност за материални щети. Възможни са човешки жертви. Бъдете много внимателни, следете подробната информация за очакваните метеорологични условия и следвайте съветите на властите.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини