От х:

Днес в x:

БНБ наложи надзор върху 4 банки. Печатът

Електронните издания на вестниците съобщават за наложени надзорни мерки върху 4 банки от страна на БНБ.
 
"Българската народна банка (БНБ) е приложила надзорни мерки спрямо четири банки, при които са установени нарушения на регулаторната рамка. Това се разбира от отчета на Централната банка за първото полугодие на 2018 г., цитиран от БНР. Имената на банките, които са били под надзор, не се споменават в документа. От БНБ отчитат, че при някои банки има "недостатъчна ангажираност" на ръководствата в управлението на кредитния риск. Според БНБ при някои банки трябва да се подобри цялостният подход спрямо процеса на вътрешен анализ на рисковете и адекватността на капитала..." - в. "Дневник".
Турбуленциите в управляващата коалиция и в опозицията също са във фокуса на новинарските издания.
 
"Напрежението в БСП заради листата за предстоящите евроизбори и мястото на Сергей Станишев в нея става все по-голямо. Причината е желанието на соцлидерката Корнелия Нинова да отстрани президента на ПЕС, макар да не може да го направи еднолично, разкриха от "Позитано" 20. Номинациите за червените евродепутати ще започнат след конгреса на 26 януари, който трябва да одобри платформата за изборите. Първо структурите ще излъчат предпочитаните от тях кандидати. Според източници от соццентралата много от червените по места обаче не искат Станишев заради подкрепата му за Истанбулската конвенция. Тя бе официално отречена от БСП. Преди дни и самата Нинова заяви, че в листата няма да има привърженици на конвенцията или на пакта за миграцията на ООН. А Станишев е такъв. Като президент на ПЕС обаче той е единственият българин на толкова висок партиен пост в света, заради което лидерката трудно ще го изхвърли въобще от листата, коментират негови съпартийци. Списъкът с имената ще бъде окончателно одобрен от Националния съвет най-рано през март..." - в. "24 часа".
Балканските теми също са във фокуса на пресата.
 
"Спечелихме войната срещу Сърбия и дойде време за мир, заяви президентът на Косово Хашим Тачи в годишното си обръщение пред депутатите в Прищина. Това съобщи белградското радио Б92, цитирано от агенция "Фокус". Парламентарната сесия беше бойкотирана от опозиционните партии Демократическата лига на Косово, Движение "Самоопределение" и Социалдемократическата партия на Косово. "Със Сърбия имаме векове на военни действия. Спечелихме тази война на огромна цена", каза Тачи. Той подчерта, че "сега е време да спечелим мира със Сърбия, за нас и бъдещите поколения". Президентът приветства преговорния екип от косовския парламент и започването на работата за постигане на споразумение със Сърбия. Според Тачи договорът с Белград трябва да е окончателен всеобхватен документ, подписан в рамките на мирния процес под егидата на ЕС и с пълната подкрепа на САЩ. "Споразумението трябва да доведе до признаването на Косово от Сърбия и до членство в ООН, както и да донесе устойчив мир и стабилност на региона", заяви държавният глава пред депутатите." - в. "Сега".
Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини