От х:

Днес в x:

Нужни са 10,5 млрд. лв. за пътна безопасност. Преглед на печата

24 часа

НФСБ гони Волен като шеф на групата

Депутатите на НФСБ снеха доверието си от Волен Сидеров като председател на парламентарната група на "Обединени патриоти". Решението бе оповестено от зам.-шефа на ПГ Валентин Касабов.

Депутатите от НФСБ обявиха, че вече не признават Волен Сидеров за шеф.

НФСБ ще иска оставката на Сидеров от поста още на следващия коалиционен съвет. Причина са слайдовете от името на Сидеров на черния екран на спряната тв "Алфа" срещу Валери Симеонов. В понеделник телевизията на "Атака" спря, дори СЕМ не разбра защо. На екрана ѝ се появи надпис "Питайте правителството". В сряда пък се въртяха 4 слайда с обвинения към вицепремиера и лидер на НФСБ, че е човек на Сорос и атакува православието.

Труд

Нужни са 10,5 млрд. лв. за пътна безопасност

Близо 10,5 млрд. лв. са необходими за да се превърнат всичките магистрали и пътища от първи до трети клас в напълно безопасни. Това заяви председателят на Българска браншова асоциация "Пътна Безопасност" инж. Николай Иванов.

Сумата е нужна, за да се подобрят настилката и геометричните показатели на шосетата, да се обезопасят мантинелите, пътните знаци, стълбовете и дърветата край пътя. От години у нас секторът на пътната безопасност се недофинансира и това, наред с превишената скорост, са сред основните причини страната ни да е на второ място в Европа по брой загинали на пътя на 1 млн. жители. Преди нас е само Румъния. У нас смъртта си в автомобила или на пешеходната пътека през 2017 г. са намерили 96 души на 1 млн. души от населението, а в Западна Европа инциденти с фатален край се случват на 30-40 души на 1 млн. жители.

Монитор

Четирима гардове върнаха Северин

Четирима гардове върнаха задържания за убийството на тв водещата Виктория Маринова Северин Красимиров в България. Конвоят кацна на родна земя в 18.22 часа в сряда с полет от Франкфурт. На пистата заподозрения бе посрещнат от коли на Съдебна охрана и Гранична полиция, които го отведоха с белезници.

Веднага след пристигането на Северин на българска земя той е бил отведен в сектора за сигурност на летището, където са му снети отново данните и отпечатъците, за да бъде премахнат от системата за издирване у нас и в чужбина.

Стандарт

Валери Симеонов: Не е изключено и да напуснем коалицията Обединени патриоти

Не е изключено и да напуснем коалицията "Обединени патриоти", заяви в Пловдив вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов часове след като партията му свали доверието от Волен Сидеров като председател на парламентарната група. Причина са недопустимите, според него нападки на лидера на "Атака", отправяни от ефира на партийната телевизия. По думите му на практика каквото и да е решението на коалиционния съвет за неговата партия, Сидеров вече не е председател на групата.

Сега

Работници пострадаха при взрив в завод "Арсенал"

Шестима души са пострадали тази сутрин при инцидент в завод "Арсенал", съобщиха от прокуратурата. Няма опасност за живота на нито един от тях. Образувано е дело за причиняване на средни телесни повреди поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно-регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Според съобщението на държавното обвинение до момента е установено, че около 8.45 часа, в цех в Завод №3 на "Арсенал" АД - Казанлък, в резултат на запалване на барутна маса, е възникнало възпламеняване, което е предизвикало локален взрив.

Капитал дейли

Нов скандал, заровен под релсите на ул. "Граф Игнатиев"

Нов скандал се разрази около ремонта на новия релсов път на ул. "Граф Игнатиев".

Неправителствената организация "Спаси София" е изпратила сигнал до европейската служба за борба с измамите OLAF, както и до българските власти, с данни за нарушение на Закона за обществените поръчки. Според документите, с които организацията разполага, е била извършена смяна на материала, който се полага под релсовия път и служи за изолация на вибрациите, а този, който е положен в момента, нямало да е достатъчно ефективен за опазване на сградите от вибрациите.

Дума

ГЕРБ ни качиха в шейната на кризата

70 на сто от българите са усетили поскъпване през последните седмици, а 74% очакват повишаването на цените да продължи в близките 2-3 месеца, показва проучване на "Галъп". Това е съвсем разбираемо след поскъпването на газа, което се отрази върху цената на парното и топлата вода. Хлябът също поскъпна, както и храни от първа необходимост, цената на някои зеленчуци също е рекордна, поскъпнаха и дървата за огрев. Най-силно ценовият шок са усетили пенсионерите. Същевременно бе съобщено, че половината българи се обличат с дрехи втора употреба. Само преди дни НСИ отчете рекордна инфлация в страната, а от данните на "Евростат" стана известно, че сме сред първенците по поскъпване в ЕС.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини