От х:

Днес в x:

Туристическият център провокира хасковлии с въпроси за родния край

Изображение 1 от 3

    Туристическият информационен център провокира хасковлии с въпроси за родния край. До Часовниковата кула в центъра на Хасково днес е разположен щанд, има рекламни пана, както и викторина с въпроси. Повечето граждани успяваха да отговорят правилно на въпросите, свързани с туристическите забележителности в региона. Като награда те получават карта с 55 обекта в 11-те общини на областта. Освен картата има и обяснителни бележки за всеки от тях, както и указания как да се стигне до него. В картата има и място за 15 печата от посетените забележителности. Гражданите, събрали всички печати, могат да получат специална значка “Опознай родния край” от Туристическия информационен център, а по-късно, през декември, да участват в томбола с награди.

    Инициативата на Туристическия център е по повод днешния световен ден на туризма. Инициативата “Опознай родния край” е част от програмата “Опознай България – 100 национални туристически обекта”. В списъка със 100-те национални обекта от региона са включени монументът Св. Богородица, Александровската гробница, Тракийската куполна гробница и крепостта край Мезек, Вила Армира в Ивайловград, Дом-музей на Пеньо Пенев и планетариума в Димитровград.

    Щандът на туристическия информационен център ще остане в центъра на Хасково докъм 13.30 днес и желаещите могат да проверят познанията си за историческите забележителности в региона.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Еж
      ежко
      9 -5
      11:06, 27 сеп 2018
      Само не се блъскайте и бутайте! За всички ще има от въпросите!
      От снимките се вижда само журналя и айляк пенсии наредени и отговарят на въпросите за скъпоценната значка!
    • 2
      Ян
      Янко Митев
      12 -3
      11:52, 27 сеп 2018
      Кога туристическия център ще приключи с ремонта на Богородица? Кога ще смени сегашните фалшиви табели на монумента? Свършете си работата!
    • 3
      Ки
      КИРЧЕВ - ТАНКИСТ
      8 -3
      12:15, 27 сеп 2018
      Към обектите които са забележителни за нашият край се пропуска още един обект ---това е офиса на окръжното ръководство на ГЕРБ
    • 4
      Що
      що за център?
      9 -1
      12:15, 27 сеп 2018
      Тоя туристически център само за световния ден на туризма се размърдаха едва едва, иначе дремят непробудно. Жалко за пропилените възможности, а що се отнася до монумента на богородица - там умишлено се замотават и бавят нещата - то си е като да е закрита во веки веков.
    • 5
      Rr
      rrrr
      5 -2
      14:49, 27 сеп 2018
      Да е жив и здрав Стефан Аврамов! Един достоен хасковлия.
    • 6
      Ту
      турист
      1 -1
      16:26, 27 сеп 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    Последни новини