От х:

Днес в x:

Полицейският синдикат не дава толеранс от 100 дни на новия министър

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) няма да даде 100 дни толеранс на новия министър на вътрешните работи. Това се казва в съобщение на федерацията до медиите. с особено внимание очаква решението за министър на вътрешните работи.

Минути преди да стана ясно кой ще бъде кандидатът за нов министър на вътрешните работи, от федерацията съобщиха, че се надяват той да бъде "човек не само с политически и законотворчески опит, но и познаващ работата и проблемите на Министерството".

От СФСМВР напомнят, че договореностите, които бяха постигнати между синдикатите и премиера през януари 2018 г., след което временно бяха прекратени протестните им действия освен повишаването на заплатите, не са "намерили развитие"

"Постигнатият на срещата с министър председателя на Република България г-н Бойко Борисов добър резултат е на път напълно да бъде обезличен от начина , по който се води социалният диалог в МВР, и липсата на каквото и да било намерение на управляващия го политически екип за конструктивност, непреднамереност и уважение към нас като партньори", заявяват от СФСМВР.

В съобщението пише още:

Приветстваме думите на министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова, произнесени на Международна конференция от 01.09.2018 г., че „социалната проблематика е тема, която е сред прерогативите и суверенитета на всяка една държава“ и в този смисъл очакваме лидерите на управляващата коалиция да вземат правилното решение относно избора на министър на вътрешните работи, доколкото реформата в Министерството е безусловна и поета като ангажимент на най-високо правителствено ниво.

От СФСМВР припомнят, че са проявили "толерантност и коректност по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз", за да не се увеличава напрежението в сектора.

СФСМВР няма да даде толеранс от 100 дни на нов министър по отношение решаването на проблемите в МВР. Надяваме се постът да бъде зает от човек не само с политически и законотворчески опит, но и познаващ работата и проблемите на Министерството.

Искаме реален диалог, на равноправни начала, с ясно разписани отговорности и срокове за изпълнение, посочват още от синдикалната организация.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини