От х:

Днес в x:

Спецпрокурори влязоха във „ВИНПРОМ КАРНОБАТ“, „СИС ИНДУСТРИЙС“ и „ТОПАЗ МЕЛ“

Специализираната прокуратура извършва следствени действия в офиси във „ВИНПРОМ КАРНОБАТ“ ООД, „СИС ИНДУСТРИЙС“ ООД и „ТОПАЗ МЕЛ“ ООД.

Извършват се претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на свидетели. Те са в рамките на образувано досъдебно производство за организирана престъпна група, създадена с цел избягване на плащане на данъчни задължения в големи размери, държане на акцизни стоки без бандерол и пране на пари.

Данъчните престъпления са извършвани в периода 2009 г. – 2018 г., като  реални търговски дружества са подправяли счетоводните си регистри, като в тях са включвали фактури от дружества от типа „липсващи търговци“, с цел функциониране на създадената схема на данъчна измама. Тези фактури са осчетоводявани под контрола на организираната престъпна група и по този начин се е избягвало плащането на данъчни задължения в големи размери по смисъла на Закона за ДДС.

Събрани са доказателства и за престъпления пране на пари - в периода 2009г.  – 2018 г. са били извършвани финансови операции и е прикриван произход на имущество, придобито чрез тежко умишлено престъпление.

Под ръководството на Специализираната прокуратура, на 18.07.2018 г. бе установена незаконната фабрика, ползвана от престъпната група за производство на цигари.

Действията по разследването са възложени на следователи от Следствения отдел към Специализираната прокуратура и се извършват едновременно на територията на гр.София, гр. Карнобат, с. Венец и с. Церковски, община Карнобат.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    За
    Засегнат
    6 -1
    10:37, 5 сеп 2018
    Хайде пак погнахме мишките да се бием в гърдите после.
    Объркали сте мястото , ВИНПРОМ ПЕЩЕРА - ВП и всичките им фирми там трябва да проверявате. Изкупиха земята на България за жълти стотинки.
    Да убием конкуренцията е цялата тази акция!!
  • 2
    Ba
    bahmamamu
    3 0
    11:40, 5 сеп 2018
    Не е за убиване на конкуренцията просто партия ГРОБ си търси нови спонсори наближават избори .Пък и евросубсидиите намалят с това качествено изработване на пътища.Германеца колко и да прост не е бездънна яма
Последни новини