От х:

Днес в x:

Депутатите се завръщат в парламента след лятната ваканция

Народните представители започват работна днес. Те се събират на извънредно заседание, след като бяха в лятна ваканция от 27 юли.

Преди две седмици почивката им беше прекъсната заради друго извънредно заседание - за срива на Търговския регистър и фалита на застрахователното дружество "Олимпик".

Днес депутатите ще разгледат на първо четене предложението на НФСБ отново да се разреши пушенето в заведенията. Идеята е на вицепремиера Валери Симеонов, който иска отново да има отделни стаи за пушачи. Текстовете вече бяха отхвърлени от две от парламентарните комисии - тази по здравеопазването и тази по икономика и туризъм.

В дневния ред на днешното заседание депутатите е и годишният доклад за дейността на Българската академия на науките (БАН). През последните месеци академията попадна в общественото полезрение заради протестите на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Синоптиците настояваха да бъдат отделени от БАН, но от академията бяха против. След много разговори това им беше обещано. След това обаче ръководството на БАН прекратиха договора на шефа на института проф. Христомир Брънзов, а от НИМХ обявиха, че са готови за нови протести.

Депутатите ще разгледат още „Анализ на пазара на пощенски услуги“ и годишния доклад на Комисията за регулиране на съобщенията за миналата година.

Народните представители заседават извънредно днес, за да могат да почиват на 7 септември (петък).

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини