От х:

Днес в x:

Тръмп обвини специалния прокурор Робърт Мълър в "конфликт на интереси"

Американският президент Доналд Тръмп обвини специалния прокурор Робърт Мълър в "конфликт на интереси", заради който той не бива да води разследването на подозренията за руска намеса в президентските избори през 2016 г., предаде Франс прес.

В серия от туитове Тръмп каза, че през годините е имал "много лоши и конфликтни работни отношения" с Мълър.

"Дали някога Робърт Мълър ще разкрие конфликтите си на интереси с президента Тръмп, в това число факта, че имахме много лоши и конфликтни работни отношения. Отказах му началническия пост във ФБР (ден преди назначаването му за специален прокурор) и Коми му е близък приятел", написа Тръмп.

Джеймс Коми бе уволнен от Доналд Тръмп от поста директор на ФБР през май 2017 г. и оттогава е много критичен към президента.

Като специален прокурор, Мълър трябва да установи дали руски представители са се намесили в предизборната кампания през 2016 г. и дали има съглашателство между руски длъжностни лица и щаба на Тръмп.

Във вчерашните си туитове Тръмп попита защо Мълър се фокусира само върху него и предизборния му щаб, а не разследва и демократите. Той добави, че "ловът на вещици" срещу него е започнал от "лъжливо досие", за което са платили "мошеничката Хилари" Клинтън и Демократическата партия

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини