От х:

Днес в x:

В Чепеларе: Едни строят екопътека към параклис, други чупят разпятието над входа

В Чепеларе активно продължават работите по облагородяването и популяризирането на красивата пътека до параклис " Рождество на Пресвета Богоодица" и светещия кръст над него. Инициативният комитет „Да свети кръста над Чепеларе“ имаше за цел да монтира осветление над почти шестметровото разпятие на хълма над родопския град. След като осъществи идеята обаче, хората се заеха да направят и екопътека на здравето, която да привлича и туристите в родопско градче.

Предстои поставянето на пейки по продължението на пътеката и кът за отдих на местата с невероятни панорамни гледки. Вече са готови и ще се монтират и ориентировъчните табели. В инициативата, освен населението на Чепеларе, се включиха и дарители от страната и чужбина.

Въпреки огорчението, че наскоро светещият кръст над входа на параклиса е бил счупен от вандали, местните хора са твърдо решени да продължат благородната инициатива подпомогната от десетки. Скоро ще бъде монтиран нов кръст, който ще бъде поставен по-високо над входа на параклиса, за да не става обект на злонамерени посегателства, обявиха от инициативния комитет.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Аз
    Аз
    2 0
    22:02, 27 юли 2018
    Параклис "Рождество на Пресвета Богородица" се казва!
Последни новини