От х:

Днес в x:

Общо над 44 г. затвор за група за трафик на мигранти

Специализираният наказателен съд наложи наказания „Лишаване от свобода“ на всичките седем участници в организирана престъпна група за трафик на мигранти от Турция през България в Сърбия, неутрализирана на 22 септември 2016 г. По искане на Специализираната прокуратура присъдите са до 8 г. затвор.

На 8 години при първоначален строг режим бе осъден ръководителят на групата и нейн главен организатор през декември 2014 г.

Осемгодишна присъда получи „дясната му ръка“ в престъпната дейност, а по 7 години „Лишаване от свобода“ - други двама участници. На тях тримата съдът наложи мярка за н отклонение „Задържане под стража“ и в края на заседанието бяха задържани с белезници в съдебната зала и отведени в Софийския затвор.

Над 5-годишни присъди получиха други двама участници в престъпната група, а седмият – 4 години „Лишаване от свобода".
Разследването доказа, че в някои от случаите групата е превеждала граждани на Афганистан, Ирак и Сирия през турско-българската граница, а в други членовете й са били посрещачи на българска територия.

Мигрантите били транспортирани до София с лични автомобили на участниците, настанявани временно в жилища в кв. „Модерно предградие“ и извеждани от страната в района на Калотина.
Групата действала при строга организация и конспиративност. Участниците комуникирали онлайн, в т.ч. с трафиканти от Турция. Транспортирането на мигрантите било контролирано от най-доверения на ръководителя участник в групата, който предвождал автоколоната като пилотен автомобил, за да се избегнат полицейски проверки. 

  Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини