От х:

Днес в x:

Volvo R-Design DRIVe - спортни, но икономични

Миналата година Volvo представиха DRIVe – версии на всеки един от своите модели, които са създадени с максимална горивна ефективност и минимум емисии на въглероден диоксид. Модификациите, оптимизиращи аеродинамиката на автомобила, плюс гладките колела направиха DRIVe моделите достатъчно лесни за забелязване, но вероятно не подхождаха на вкуса на всеки. Сега обаче клиентите могат да поръчват екологичните модели, издържани в стила на R-Design (по отношение на каросерия и колелата).

В момента се предлагат три R-Design DRIVe модели: С30, S40 и V50. R-Design включва синьо осветление за инструментите, а централната конзола и седалките са в кремово бежово и наситено черно. Външните модификации включват спойлери (преден и заден), странични прагове, както и 17-цолови колела. DRIVe моделите притежават и допълнителни дефлектори, емблемата R-Design, както и тази на DRIVe.

Промените по шасито включват окачване по-ниско с 10 мм. Това редуцира аеродинамичното съпротивление, с което се намалява разходът на гориво и също така би трябвало да подобри и управлението (посредством снижаване на центъра на тежестта).

Консумацията на гориво на R-Design моделите е комбиниран разход от 4 л/100 км. Официално емисиите на СО2 са 119 г/км, което означава, че ще се плащат и по-ниски такси. Трябва да се отбележи, че моделите R-Design на Volvo в момента не са оборудвани с технологията старт/стоп и не се предлагат с оптимизирана аеродинамика на пода. Това позволява на традиционните DRIVe модели да връщат разход на гориво от 3.5 л/100 км. В края на краищата обаче в R-Design DRIVe моделите все пак може да бъде вградена системата Старт/Стоп.

Цените няма да са толкова високи, като в замяна на това ще получавате и по-нисък разход на гориво. Всички модели ще се предлагат от скоро, като първите доставки би трябвало да пристигат от юли.
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини