От х:

Днес в x:

Porsche Cayenne S Hybrid - първи хибрид на Porsche от 1900 година

Porsche се подготвят да пуснат първия си хибриден модел от Lohner-Porsche Mixte от 1900 година. Cayenne S Hybrid ползва бензинов двигател и електрически мотор, подобно на своя предшественик, но предлага доста повече от 15-те к.с., които са били под капака на Lohner.

Хибридът ползва компресор, директно инжекционно впръскване и 3-литров V6 двигател. Той развива мощност от 329 к.с., които са на разположение от 5 500 об/мин и 7 000 об/мин. Въртящият момент от 440 е постоянен между 2 900 и 5 300 об/мин. Бензиновата мощност е подкрепена допълнително от 51-те к.с. на електрическия мотор. Cayenne може да се движи също така и само на електрическа мощност – режим, който позволява движение при постоянна скорост до 140 км/ч, без да се ползва бензиновият агрегат. От Porsche обаче не казват колко максимално време човек може да кара само в електрически режим.

За потегляне от място до някаква постоянна скорост Cayenne Hybrid може да ползва и бензинова, и електрическа мощност. От Porsche твърдят, че хибридът може да ускорява до 100 км/ч за 6.8 секунди – същото като при Cayenne S с V8 двигател и автоматична трансмисия. На хартия изглежда, че Hybrid комбинира мощността на бензиновия Cayenne S с икономията на турбодизеловия вариант. Комбинираният разход на гориво възлиза на 8 л/100 км, докато емисиите на въглероден диоксид са „по-малко" от 210 г/км.

Използвайки хибридна система за задвижване, Porsche изглежда са успели да консолидират чудесно представяне на пътя с прилична икономия на гориво. Все още обаче няма някой, който официално да е имал възможността да покара модела и да сподели впечатленията си. Междувременно Cayenne S Hybrid ще влезе в продажба от 2010 година.
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини