От х:

Днес в x:

Путин ще посети Сърбия

Президентът на Руската федерация Владимир Путин прие поканата да посети Сърбия. Тя беше отправена от президента Александър Вучич, който оценява като голяма чест и потвърждение за традиционните приятелски сръбско-руски връзки решението на Путин да я приеме, пише белградският вестник "Политика".

Посланието, че Путин е приел поканата да посети Сърбия, е било предадено на президента Вучич от посланика на Русия в Белград Александър Чепурин. Очаква се по време на визитата на руския президент да бъдат подписани много споразумения за задълбочаване на сътрудничеството между двете страни, пише изданието.

Вестник "Данас" съобщава, че Путин ще пристигне в сръбската столица на 1 ноември - деня на освобождението на Белград през Първата световна война. Очаква се на този ден да бъде организиран военен парад.

Медиите пишат, че с Путин в Сърбия би могло да пристигне и дарение от 30 модернизирани бойни коли БРДМ-2 и също толкова съвременни танкове Т-72. Това ще бъде трета среща на Вучич с Путин за по-малко от една година, отбелязва местният печат. 

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини