От х:

Днес в x:

Математическата гимназия в Хасково със сертификат за качество от ЕК

Изображение 1 от 5

    Природо-математическата гимназия "Акад. Боян Петканчин" в Хасково вече е сертифицирано eTwinning училище. Плакетът е връчен от Централното звено за координация на дейност eTwinning в Брюксел . Той показва, че притежаващото го школо е иновативно и споделя добри практики в образователния процес.

    eTwinning е общност на училищата в Европа. Тя предлага платформа за педагози, които работят в училище или детска градина в една от европейските страни и са се включили, за да си общуват, да си сътрудничат, да развиват общи проекти

    Сертификатът идва след редица усилия в годините и покриване на множество критерии, както по отношение на прилагането на новите технологии в учебния процес, така и в квалифицирането на преподавателите, презентира крайния резултата учителят по информационни технологии Гергана Петрова днес по време на един от последните педагогически съвети за учебната година.

    Сертифициращият плакет е сложен на видно място в гимназията-на първия етаж още до самият вход. От следващата учебна година eTwinning логото ще писъства и на всички официални документи на гимназията.

    Математическата гимназия в Хасково е негов притежател наред с още 23 училища в България и 1212 в Европа.

    В момента в Математическата гимназия очакват и старта на проект, в който ще си сътрудничат с още три европейски училища за иновативно обучение чрез прилагане на игри, изследователския подход за учене и драмтехниките.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини