От х:

Днес в x:

Скални срутвания налагат повишено внимание по пътя към феномена Чудните мостове

Изображение 1 от 6

    Препоръчва се много вниматено шофиране заради опасност от нови срутвания.

    Активирано от последните поройни дъждове свлачище разруши подпорната стена на пътя за чепеларското село Забъдо вчера, и наложи спешно събиране на екип и техника за отстраняване на щетите.

    Скални късове паднаха и затвориха в понеделник пътя за селото, в района на което се намира една от най-големите природни забележителности и магнит за туристи Чудните мостове. При разчистване и обрушаване на скалите над пътя, на 4 км. преди селото се е откъснал голям скален блок и е паднал върху платното, като сериозно е повредил пътната настилка. Надвисналите скални късове са били обрушени от алпинисти, техника е разчистила падналите камъни на пътя, но асфалтът е повреден и трябва да се кара бавно, за да се избегнат произшествия.

    От кметството на туристическото село предупреждават пътуващите към скалния феномен туристи да бъдат изключително внимателни, докато проблемът на пътя не бъде отстранен и скалите в района обезопасени. Срутището е на около 8 км. след разклона към Забърдо от главния път Пловдив – Смолян и налага внимателно шофиране и движение с ниска скорост.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини