От х:

Днес в x:

Джендър удар срещу Нинова от ПЕС. Преглед на печата

24 часа

Жасмин, дала 420 хил. лв. на измамници - внучка на спасител на евреи

Внучка на един от четиримата, спасили българските евреи, се оказа жертвата на телефонни измамници Жасмин Куртева. Между 2 и 6 юни тя даде на престъпниците 420 хил. лева, мислейки, че помага за залавянето на бандити.

Дядо на Куртева е кюстендилецът Владимир Куртев. Роден в семейството на бесарабски българин, той участвал в Първата световна война. След ареста му по време на деветоюнския преврат през 1934 г. е тикнат в затвора. След като излязъл се завръща в Кюстендил.

Подпредседател на ВМРО и учител по литература в кюстендилската гимназия, той е един от четиримата кюстендилци, които през 1943 г. създават Обществения комитет за спасяването на българските евреи.

Труд

Джендър удар срещу Нинова от ПЕС

Партията на европейските социалисти (ПЕС) заплашва БСП с изключване заради Истанбулската конвенция. Лидерът Корнелия Нинова хвърля оставка, ако съпартийците й застанат зад международния договор.

Монитор

Хванаха пиян и дрогиран шофьор на автобус с ученици

41-годишен водач на автобус, превозващ ученици, е задържан в неделя сутринта във Варна, малко след като е потеглил на път. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Според официалната информация по случая, към 8,30 часа в неделя, при извършване на задължителна полицейска проверка на автобус "ЕОS" е установено, че 41-годишният му правоспособен водач от Варна, е употребил алкохол с концентрация 1,27 промила в издишания въздух.

Стандарт

Европа загуби Е 670 млрд. от липсата на единни пазари

"Накъде върви Европа" е един от петимата финалисти за елитната награда "Хайек" на Манхатънския институт. Тя е най-престижното отличие за икономическа литература в света. Победителят се избира от комитет от уважавани икономисти, журналисти и учени и се съобщава по време на престижна лекция в Ню Йорк. Тазгодишният носител на наградата "Хайек" ще стане ясен до края на месеца.

Сега

КЗК не знае кога ще се произнесе по казуса "ЧЕЗ"

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) не може да се ангажира с конкретен срок за решение, свързано с уведомлението на кандидат-купувача на ЧЕЗ - "Инерком България". Причината е, че към момента производство по уведомлението на пазарджишката компания все още не е образувано. Това съобщиха от комисията на Юлия Ненкова в отговор на въпрос на в. "Сега". Иначе, според закона, при съкратени производства КЗК трябва да се произнесе в срок от около един месец. По различни причини обаче е възможно той да бъде удължен, или да спре да тече.

Капитал дейли

Парламентът ще реши дали иска нов управител на здравната каса

Проф. Плочев излезе в болнични преди три месеца, след като влезе в конфликт със здравния министър Кирил Ананиев. Плочев поиска актуализация на бюджета на касата, за да бъдат платени дълговете на институцията към чуждестранните здравни каси. Ананиев пък поиска неговата оставка. Плочев беше извикан от депутатите на изслушване и след това постъпи в болница. Седмица след това се оказа, че той е бил прав за размера на дълговете.

Плочев прекара в болнични три месеца, но здравословното му състояние не се е подобрило и той уведоми за това надзорния съвет на касата. По закон управителят на касата би трябвало да бъде освободен от поста, ако отсъства по болест повече от три месеца. Затова той сезира надзорния съвет, който да установи, че е в невъзможност да изпълнява функциите си повече от три месеца.

Дума

БСП твърдо зад Нинова за Истанбулската конвенция

БСП стои твърдо зад Корнелия Нинова и няма да променя позицията за Истанбулската конвенция, реши Националният съвет вчера. Нинова поиска решение от пленума дали левицата да промени позицията си за конвенцията, за да не бъде наказана. Тя обяви, че ПЕС заплашва БСП със замразяване на членството. Нинова подчерта, че въпросът се поставя като идеологически, като тема, която е знаме на лявата идеология, на социализма и социалдемокрацията в Европа. Ако смятате, че е така и че трябва да променим позицията си, че съм пречка пред прогреса на БСП като лява партия, ми го кажете в очите, обърна се Нинова към НС. Ако се налага да направим този компромис, аз няма да мога, категорична е тя.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини