От х:

Днес в x:

Четири куршума в главата на хазартен бос. Преглед на печата

"Сега":

Менда Стоянова: Ако ни откажат влизане в ERM-2, това ще бъде много лош сигнал за целия ЕС

Ако на страната ни откажат влизане в "чакалнята" на еврозоната със субективни аргументи, които не са част от условията една страна да бъде член на еврозоната и част от ERM-2, това ще бъде много лош сигнал не само към българите, а към целия Европейски съюз. Това заяви в предаването "Неделя 150" на БНР Менда Стоянова, председател на бюджетната комисия в НС. "Ще бъде сигнал за двойни стандарти, сигнал за нееднозначно третиранe. Затова за мен е много важно ние да подадем молбата и да изискаме ясен и категоричен отговор - от политиците и от Европейската централна банка", посочи тя.

В коментар по заявката на финансовия министър Владислав Горанов до края на юни страната ни да внесе молбата си за влизане в "чакалнята" на еврозоната, Менда Стоянова изтъкна, че правителството трябва да спази своето заявено обещание и да подаде молбата.

Разстрел.

"24 Часа":

Четири куршума в главата на хазартен бос, докато чака 22-годишна красавица за вечеря

54-годишният собственик на казина Коста Алексиев Николов-Маджурина от Нова загора и 22-годишната Симона Тонева Тодорова от Дряново - негова служителка и приятелка, отивали на вечеря в елитен ресторант в Слънчев бряг, когато килър ги залял с дъжд от куршуми.

Убиецът първо стрелял по хазартния бос, който изчаквал Симона в луксозния си мерцедес, S класа, спрян на аварийни пред комплекс "Сън вилидж".

Килърът се доближил пеша до мерцедеса и стрелял от упор по Коста, който седял на шофьорската седалка. Четири куршума попаднали в главата на хазартния бос, който издъхнал намясто, научи "24 часа".

Отзад в колата имало двама мъже, те по чудо се отървали невредими.

В момента на стрелбата Симона излизала от "Сън вилидж", в който хазартният бос притежавал апартамент. Приближавайки към мерцедеса, спрян на няколко крачки от входа на комплекса, Симона видяла как мъж стреля по Коста.

"Момичето се развика: "Не, недей, недей!", но убиецът се обърна и стреля в главата ѝ.

Инцидент.

"Монитор":

Малък самолет падна край Казанлък, двама са ранени

Малък ултралек самолет е паднал край Казанлък малко преди обед. По първоначална информация двама души са ранени, съобщи NOVA.

Самолетът днес е трябвало да прелети над Казанлък по повод закриването на Празника на розата. В центъра на града са се събрали над 5000 души за празничното шествие.

Катастрофа.

"24 Часа":

7 ранени при верижен сблъсък край Пловдив

7 души са пострадали при верижна катастрофа днес между пловдивските села Граф Игнатиево и Труд, съобщиха от полицията. Сигналът за инцидента е получен в 15:35 часа.

"Рено" било ударено отзад от "форд", а той пък - от движеща се зад него "мазда". Пострадалите са откарани в болница за прегледи.

Шофьорите на трите коли са родени през 1991 г., 1982 г. и 1976 г. Най-младият е дал положителна проба за наркотици. Единият от водачите е с отрицателна алкохолна проба. Чакат се резултатите и за втроия.

Изпит.

"Монитор":

Кандидат-студенти писаха есе по френски нобелист

Над 1500 кандидат-студентите размишляваха върху мисъл на френския нобелист Андре Жид. Явилите се на изпита по български език и литература на втората сесия в Софийски университет писаха есе на тема "По-добре да те мразят за това, което си, отколкото да те обичат за това, което не си".

За една част от бъдещите възпитаници на Алма матер френският писател не се оказа труден. "Спрямо миналата тема (б.а. на първата сесия есето беше по Далчев) тази беше много по-приятна и имаше какво да се пише повече.", сподели една от кандидат-студентките пред "Монитор". "Според мен днешно време всеки се опитва да се хареса на всеки и това не е начинът, трябва да бъдем себе си и да не го забравяме. Това е едно много важно правило в живота.", включваше нейната теза. Тя се надявам на по-добри резултати, тъй като предния път не е останала доволна. Друга кандидат-студентка пък се беше върнала в спомените си в детството, за да направи сравнение с настоящето в есето си .

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини