От х:

Днес в x:

Остров само за (богати) жени

Допреди две години основателката на общността SuperShes (СуперТе) Кристина Рот ръководи консултантски бизнес за над $45 милиона. Продава го и създава женска общност, наречена SuperShes. През септември м.г. купува частен остров във Финландия от 34 декара, на който се допускат само жени - за нея и общността, където се събират за рекреационни терапии.

Общността наброява близо 6000 души, които ползват отстъпки до $7250 за различни дейности на острова, които укрепват тялото, ума и душата: каякинг, дихателни упражнения, специални храни, масажи, йога, разказва Business Insider. 

Рот пристига от Германия в САЩ през 2003 г. единствено с две чанти багаж и 12 години по-късно управлява бизнес за милиони. През 2015 г. консултантската й компания - Matisia Consultants, й осигурява 7-о място в списъка на Forbes за най-успешните бизнес дами. Приходите на компанията по това време възлизат на $45 милиона.

Кристина не стартира SuperShes като бизнес, а като платформа, чието съдържание да е свързано с представянето на интересни жени. Впрочем, преди островът да бъде закупен, обществото има други четири убежища и вече има "островна мрежа" - две на Хаваите, едно в Търкс и Кайкос (отвъдморска територия на Великобритания), където е всъщност седалището на общността, и друго, коео ползват заедно с основателя на Virgin Ричард Брансън на неговия остров Некер.

Всяка жена, която встъпва в SuperShes, преминава сериозни проверки, с което обществото си навлече силни критики. Някои обвиняват женския анклав, че е елитарна и привилегирована колония, предназначена специално за богати жени, която изключва мъжете и дискриминира ЛГБТ общността. Рот обаче каза, че всеки, който се идентифицира като жена, е добре дошъл да кандидатства.

Островът е елитен, не всеки може да си купи остров, но островът наистина е само върхът на айсберга, казва Кристина. "Определено имам много повече намерения за SuperShes и това, което бих искал да постигна с него."

Сезонът е 12 седмици, започвайки през юни, а в четирите постройки на острова могат да се настанят максимум 10 жени във всеки един момент. Това означава, че само 120 от 6000-те членки на SuperShes могат да участват в едноседмичната почивка за предстоящия сезон.

Има три ценови пакета за място на острова, вариращи от $3500 до $7250 или между 2900 и 5900 евро. Няколко "номинирани" жени също ще имат възможност да останат на острова безплатно, казва Рот.

Бившата руска атлетка Лана Михеева е фитнес инструктор на острова.

Основният пакет е $3500 и ще ви осигури едно от две единични легла в обща стая в каюта с четири човека. Малко по-високата категория е от $4790 и ви осигурява едно от двете двойни легла в двуетажна кабина. Най-скъпият пакет е за $7246 и ще ви осигури кабина само за вас. Всичко е включено в пакетите - храната, масажите и вземането от летището с кола, макар че можете да изберете хеликоптер, който за 20 минути ще ви докара.

А, да, в менюто не е предвиден алкохол. То е изключително здравословно. Идеята е детоксикация, загуба на тегло и една наистина добра почивка.

Източник: ClubZ.bg

Коментари в сайта

Последни новини