От х:

Днес в x:

Пропуснаха името на фотографа сред авторите на сборник за Валентин Кузминов

    Името на фотографа, направил репродукциите на картините на художника Валентин Кузминов за сборника, представен снощи в хасковската художествена галерия „Атанас Шаренков“, е пропуснато сред имената на авторите. Съставители на сборника са Елка Няголова и съпругът й Валери Пощаров.

    „Има дребен пропуск в това иначе великолепно издание“, каза по време на срещата фотографът Янко Найденов, който снощи снимаше с камера. „Изброени са авторите и авторските им права, но е пропуснато името на фотографа, направил репродукциите на картините. Името му е Янко Найденов. Аз съм Янко Найденов“, заяви той, с което предизвика ръкопляскането на публиката.

    Валентин Кузминов е руснак, който е живял дълго време в Хасково и е нарисувал много местни пейзажи. Сборникът бе представен от поетесата Ели Видева, която описа текстовете на Елка Няголова така: „Как се пише за художник? Като за светлината. Но  още по-добре“.  

    Освен сборника „Световете на Валентин Кузминов“ на срещата в галерията бе представен и поетичният сборник на Елка Няголова „Шест грама“.

    Тодор Кръшков   

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Va
      vancho
      6 -7
      11:10, 12 май 2018
      Кой го боли корема че една пенсия не бил писан някъде,най великия навсякъде....проофесионалист хаха...
    • 2
      Ча
      Чапразов
      8 -5
      13:56, 12 май 2018
      То един "фотограф" меродия за всяка манджа, ... разбирате защо нарочно е изпуснато името . Пълен срам е за фотографската гилдия!
    • 3
      До
      добриков
      10 -4
      14:42, 12 май 2018
      Това беше наситено с празнична атмосфера събитие, продължило над 2 часа - на него се представяха две книги, четоха се стихове, пяха се песни от хор, от соло изпълнител с китара и от оперен певец - всички се справиха талантливо, емоционално и безпогрешно - но г-н Кръшков, който очевидно е отразителят на новината, защото присъстваше (поне първия половин час), пак успя в стила на медиите от 90-те години да намери друг акцент - ако може нещо негативно, гавраджийско, принизяващо и жълтичко.
      • Бо
        боката
        0 -1
        15:48, 14 май 2018
        Тези "отразители" на новини си живеят в техен измислен свят, защото на всяко събитие минават колкото да си направят снимките и после си вдигат чукалата. Така пропускат важни моменти от това, което се е случило и отразяването им е като от криво огледало. Но това не им пречи на самочувствието де, защото пак влизаме да ги четем и да им набираме рекламодатели.
    • 4
      Шо
      Шопа
      3 -1
      13:41, 13 май 2018
      Ако това са хората на културата в Хасково - жалка картинка!
      • Бо
        боката
        0 -1
        15:34, 14 май 2018
        Разбира ти главата от култура на тебе, че и оценки да даваш - я се стегни и се чукне по празната кратуна на какво основание го правиш.
    Последни новини