От х:

Днес в x:

Кмет и още шестима доброволци с грамоти за Световния ден на БЧК

    Седем доброволци получиха грамоти на днешния Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец. Сред отличените е кметът на Димитровград Иво Димов, както и Стоянка Перчемлиева – член на Областния съвет на БЧК-Хасково и председател на общинската организация и Иван Пашинов, който е дългогодишен доброволец и член на Общото събрание на областната организация на БЧК-Хасково.

    Останалите четирима доброволци бяха наградени с грамоти за „Млад отличник на БЧК“. Това са трима възпитаници на хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ – Деница Стоянова, Гергана Делитонева и Росен Кузев, както и свиленградчанинът Мартин Иванов.

    11-класничката Деница е доброволец в местната организация от 4 години и е областен координатор на младежкото БЧК. Още в 8 клас заедно със съученичката си Гергана решили да пробват нещо ново и се насочили към доброволчеството в стремеж да помагат на хората. „Дейността ми дава много в живота, защото това не е училище да се учим на математика или на български, а това е нещо, което наистина ще ни помогне. Главната ми цел в БЧК е оказването на първа помощ“, сподели Стоянова, която възнамерява да следва медицина. Тя разказа, че дори е изпадала в реална ситуация, в която се притекла да окаже първа помощ на пострадал при катастрофа. Според нея доброволчеството ѝ дава тласък за развитие в бъдещото ѝ поприще.

    Доброволците бяха отличени за всеотдайната им дейност и помощта, която оказват на червенокръстката организация. Грамотите им връчи председателят на Областния съвет на БЧК – Хасково д-р Стефка Младенова.

    От БЧК припомниха, че продължава раздаването на хранителни продукти до 11 май в общините Хасково, Димитровград и Харманли. В областта са одобрени общо 11 320 души.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Вн
      ВнучеC
      5 0
      13:03, 8 май 2018
      А,Беливанов по кскво е отличник?
      • До
        Добри младши
        0 0
        01:40, 9 май 2018
        Погледни си в джоба и ще разбереш.
    • 2
      Бч
      БЧК
      12 -2
      13:31, 8 май 2018
      Тая гладната Перчемлиева и там ли се е намърдала? Че и награда й дали! хахаха Половината дарения сигурно са изчезнали?

    Още новини

    Последни новини