От х:

Днес в x:

Фандъкова: Проблемът в „Младост“ не е само строителството

Проблемът в „Младост“ бил забавянето на преписки не само в строителството. Това заяви за Нова телевизия столичният кмет Йорданка Фандъкова във връзка с поискания от Десислава Иванчева отпуск. Отпуска беше подаден от ареста.
 
Фандъкова даде пример с разрешително за 2 улици, което се е забавило повече от година. Нямало подаден доклад 2 години. Столичният кмет твърди, че нито едно решение не е внесено за преодоляване на решението.
 
Иванчева нямала необичайни правомощия, обясни Фандъкова. Иванчева и екипът ѝ получили шанс да контролират строителството в района. Обичайно това е ангажимент на архитектурния отдел. Важно било да се види, че няма нещо покрито, обясни Фандъкова. Тя акцентира, че има законови начини да се решават проблемите на града.
 
Забавянето на ремонта на столичния ул. „Граф Игнатиев“ ще носи големи санкции на общината. За всеки ден закъснение фирмите ще дължат по 240 хил. лв. Ако има некачествено изпълнение на даден елемент глобата ще бъде 1, 2 млн. лв, обясни Фандъкова. „Освен това, 50% от цената ще остане при нас осем години, докато изтече срокът на гаранцията“, допълни столичният кмет.
 
Преобладаващо настилката ще бъде от гранит и циментови плочи.
 
Средствата, отпуснати за въпросните реконструкции, са повече от всякога – 38 млн. лева. Така Фандъкова коментира ремонтите и на други столични улици и булеварди.
 
Запълването на всички дупки в града струвало повече.
 
„Кварталната инфраструктура е амортизирана. Успяхме да се справим с базовата – големите улици и булеварди. Едно време, когато те не бяха ремонтирани, не забелязвахме дупките по малките пътни артерии“, изказа мнението си Фандъкова.
 
 
Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини