От х:

Днес в x:

Тръмп: "Приготви се, Русия, защото те ще долетят - хубави, нови и умни"... ракети

"Русия обеща да сваля всички ракети, изстреляни по Сирия. Приготви се, Русия, защото те ще долетят - хубави, нови и умни", написа Тръмп в официалния си акаунт в Twitter в отговор на руското заявление в сряда.

"Вие не трабва да сте партньори с убиващо с газ животно, което убива своите хора и се наслаждава на това", допълва американският президент.

Руските военни запазват правото си да свалят ракети и да унищожават установките и точките, откъдето са изстреляни в случай на агресия на САЩ срещу Сирия. Това предупреди по-рано посланикът на Русия в Ливан Александър Засипкин, цитиран от руските медии в сряда.

Изявлението на руския представител беше направено, след като Вашингтон заплаши с "мощен отговор" срещу Сирия след предполагаемата атака с химическо оръжие в контролирания от бунтовниците град Дума край Дамаск в събота. САЩ хвърлиха вината за нападението върху сирийското правителство.

По-рано в сряда говрителят на руския президент Дмитрий Песков, коментирайки вероятния въздушен удар по Сирия от САЩ, изрази надежда, че всички участници ще се въздържат от стъпки, които "а) в реалността не са провокирани от нищо и б) които могат да дестабилизират и без това крехката ситуация в региона".

Песков отново отбеляза, че Русия иска обективно разследване на съобщенията за използване на химическо оръжие в Сирия и не е съгласна с версията на западната коалиция.

Официален Дамаск отрича употребата и наличието на химически оръжия, при последните съобщения за атака в неделя в контролирания от бунтовниците град Дума. САЩ обвини силите на Асад, че са използвали отровни вещества.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини