От х:

Днес в x:

Посланик Ема Хопкинс: Време е да кажем "Стига толкова" на Москва

"Нямаме колебания, че Русия е отговорна за употребата на нервно бойно отровно паралитично вещество за отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му", коментира пред НоваТВ посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс.

"Веществото е дадено за независим анализ от Организацията за забрана на химическите оръжия. То се изследва и в независими лаборатории по цял свят. Резултати от тях очакваме съвсем скоро", обясни посланикът. Хопкинс добави, че Лондон има сериозни съдебно-медицински доказателства за това твърдение.

"Този инцидент е само един елемент от поредица действия от страна на Русия и е време да кажем: "Стига толкова". Години наред се повтаря модел на поведение, при което Москва погазва международния правов ред - с анексирането на Крим, подкрепата за режима на Асад в Сирия, опита за преврат в Черна гора, намесата в избори по цял свят, кибератаки, дезинформация", допълни британският посланик.

Страната й също така има доказателства, че в последните 10 години Москва "развива своята способност да използва нервно-паралитични вещества за убийства по цял свят".

Ема Хопкинс коментира, че властите в родината й не са учудени от факта, че Русия отрича участие в покушението над Скрипал. "Русия не отговори на нашата молба за сътрудничество по случая и отвърна със сарказъм. В същото време медиите в страната плетат мрежа от лъжи. Те твърдят абсурдни неща като това, че Скрипал бил пристрастен към "Новичок" или че Тереза Мей го е разработила", обясни посланикът.

Тя благодари на България за заявената подкрепа и солидарност с Великобритания. И подчерта, че двете страни ще продължат да поддържат добри взаимоотношения и след излизането на Острова от Европейския съюз.

"Всички, които застанаха зад нас, не го правят само от солидарност, а и в името на опазването на международната сигурност. Трябва заедно да възстановим равновесието. Трябва да минем през този период на пренастройване на международния ред", допълни Хопкинс.

Според нея отговорът на Великобритания в тази ситуация трябва да бъде "в съответствие с поведението на демократична страна, която спазва международните формати".

Източник: novanews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Йй
    ййй
    3 0
    13:24, 29 мар 2018
    Време е да кажем "Стига толкова" и на американските и европейските джендъри, дето се мислят за най- знаещии, можещи и прави, и само знаят да размахват пръст назидателно на всеки, който не им играе по свирката. Не ми дреме изобщо за Русия и претенциите ѝ, ама това вече е прекалено. Постоянно има някой такъв, като тая на снимката, който да ни казва какво да мислим, какво да правим, какво да ядем, какъв пол да сме и т.н. Затова сме на тоя хал, защото все слушаме някой друг да ни дава акъли, уж за наше добро, щот сме прости и неуки. "И каквото и да ти говорят, не ги слушай - става въпрос за пари" - Закон на Мърфи, което е особено меродавно за наглеците като тая.
  • 2
    Ян
    Янков
    2 0
    13:47, 29 мар 2018
    Напълно съм съгласен.
    Само че, гледайте наш Тиквун как ще се обърне на 180 градуса.
    И пак ще запелтечи -Европейски саюз , НАТО, кака Ангелинка, солидарност с англичаните.
    Само дето, до ден днешен, никой никъде не е показал доказателство, че руснаците са виновни.
    Факт!
    А ние отдавна спряхме да вярваме , на англосаксонските сълзи!
Последни новини