От х:

Днес в x:

Парламентът гласува оставката на Гамишев

Бившият депутат от ГЕРБ вече се отказа от имунитета си, който беше поискан от главния прокурор Сотир Цацаров заради дело за причиняване на смърт на пешеходец, срещу него има проверка от НАП.

Народното събрание прекрати пълномощията на народния представител от ГЕРБ Димитър Гамишев.

139 депутати гласуваха "за," против бяха 6 и 7 се въздържаха.

Гамишев сам депозира оставката си вчера. Причината за оставката е започналата проверка на НАП на Гамишев заради появили се информации, че фирма, свързана с неговото име, е забъркана в измама с ДДС. 

Оставката на Гамишев идва след като НАП започна проверка на данъчните му декларации.

„Настояваме ръководството на ГЕРБ да вземе решение по случая с депутата Димитър Гамишев, което да отговаря на интересите на българските граждани. Неприемливо е да има политически чадър върху народни представители от ГЕРБ, които нарушават закона”, каза вчера в декларация от името БСП Николай Бошкилов.

Гамишев бе общински координатор на ГЕРБ-Гоце Делчев и народен представител. Миналата година той сам се отказа от имунитета си, който беше поискан от главния прокурор Сотир Цацаров заради дело за причиняване на смърт на пешеходец. Катастрофата стана през 2014 г. в село Копривлен. Заради нея тази седмица Гамишев беше осъден на първа инстанция в Благоевград на 2 години - условно.

Проверката на НАП е свързана с фирмата „Гамишев – НКБ” ЕООД. Тя има данъчни задължения от 195 774 лв., но не и имущество, върху което могат да бъдат наложени обезпечителни мерки. Дружеството е прехвърлено на друга компания малко преди бившият му собственик Димитър Гамишев да стане общински координатор на ГЕРБ в Гоце Делчев.

В средата на миналата година от НАП са поискали съдът да развали сделка за около 200 000 лева за прехвърляне на имот заради данъчните задължения на фирмата. Делото още не е приключило.

Източник: vesti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини