От х:

Днес в x:

Фермери: Министърът-престъпник Валери Цветанов – в затвора!

Министърът на земеделието Валери Цветанов е престъпник и мястото му е в затвора! Това обяви днес председателят на националната асоциация на животновъдите в България Бойко Синапов.



Протестиращи фермери блокираха подстъпите към граничния пункт Капитан Петко войвода на границата с Гърция. Групата от двайсетина земеделци излезе на осевата линия и развя националното знаме. Срещу тях се изправиха почти толкова полицаи, подсилени обаче с жандармерия. Покрай групата обаче безпрепятствено се минаваха автомобили на път за Гърция, както и идващи към България.



Миналия ден протестирахме до Горски извор, но никой не ни обърна внимание. Този министър (Валери Цветанов) за година и половина успя да съсипе целия отрасъл. Европа ни дава милиони и милиарди, но тези пари потъват някъде и не стигат до нас. Това е огромно престъпление! Ние фалираме! Такива бяха отчаяните възгласи на фермерите.

След няколкоминутен престой на шосето и препирни с полицаите, земеделците кротко се оттеглиха на паркинга. Това стана след кратка беседа встрани от навалицата межуд шефа на РПУ Свиленград и водачът на протестиращите Бойко Синапов (на снимката долу). И вие сте на нашия хал, подхвърляха те към униформените.




Тодор Кръшков

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини