От х:

Днес в x:

Борис Джонсън: Всеки опит да бъде спрян Брекзит ще е „катастрофална грешка“

Външният министър на Великобритания Борис Джонсън обяви в специална реч, че всякакви опити за преобръщане на процеса по излизането на Великобритания от Европейския съюз ще се окажат „катастрофална грешка“, но призна, че разбира чувствата на „скръб и отчуждение“, споделяни от онези, които искат Обединеното кралство да остане в Общността.

В речта си, озаглавена „The Road to Brexit“ ( „Пътят към Брекзит“) Джонсън иска да успокои британските избиратели, които са притеснени от излизането от ЕС. Той описва изключителните възможности, които се разкриват пред икономиката на Обединеното кралство, като акцентира, че „Брекзит не е основание за страх, а за надежда“. По думите му, Брекзит би могъл да събуди много повече надежда отколкото страхове и британското правителство трябва да „достигне“ до всички, които са разтревожени относно окончателния резултат от процеса.

Брекзит не отслабва „геостратегическата позиция“ на Великобритания, коментира Джонсън. Проектът по излизането на Великобритания от ЕС „не трябва да е националистически, а може да бъде интернационалистически“, допълни първият дипломат на Острова.

Речта му бе излъчeна на живо, пълният запис – тук.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини