От х:

Днес в x:

Мехмед Атаман налапа 300 000 лв. от министерството на ДПС. Поп завлича 4-ма със 70 бона. Преглед на печата

Заместник областният управител на Хасково и доверен човек на Ахмед Доган в региона - Мехмед Атаман, ремонтира короната на язовир "Тракиец" за 300 000 лева, съобщава в заглавие над главата "Хасковска Марица". Парите са от земеделското министерство, което от години е във владение на ДПС. За сравнение вестникът припомня, че преди 2 г. бе ремонтирана цялата стена на съоръжението за 240 000 лева. Отговорните служители на "Хидромелиорации" не били открити за коментар.

За лицето Мехмед Атаман се споменава и в другия регионален всекидневник – "Новинар юг". Там четем, че Атаман обикалял ателиета на хасковски скулптори да търси пластика на сокол, която да подари на шефа си Доган, който на 29 март навършвал 55 години.
Всъщност не пластика, той трябва краката да му целува задето го набутва във властта и далаверите с големи пари.
Това е положението, уважаеми българи, както би казал Волен Сидеров.

Учители гонят коли от дворовете, четем в другото водещо заглавие на първа страница в "Хасковска Марица". В безплатен паркинг се е превърнала площадката на ОУ "Кирил и Методий".

Пожар кремира 3200 унгарски патета, информира още от първата си страница всекидневникът. Огънят опустоши паткарник снощи край стамболовското село Голям извор. Не става дума за умишен палеж, допълва изданието.

Магистралата влиза до бариерата на границата, акцентира на втора страница изданието. 12 млн. евро ще се вложат в реконструкцията на ГКПП Капитан Андреево. Изданието обаче сравнява ремонта на нашия пункт с реконструкцията на турския – Капъкуле. Там турците инвестираха 100 милиона долара.


Бизнесмен осъди ОбС за заведение, четем на криминалната страница. Става дума за Емин Дормуш, който наскоро в ефира на bTV обвини кмета на Хасково Героги Иванов, че му е поискал подкуп от 50 000 лв. Дормуш обжалвал увеличената сума за заведение, което искал да купи и съдът е отменил решението на ОбС Хасково. Администрацията умува дали да обжалва.

Бюрократичен спор остави болен без помощ, четем на 4 страница. Изданието развива темата за безумните, портиворечащи си едно на друго правила за отпускане на помощни средства за инвалиди.В материала се цитира конкретния случай с бивш полковник от МВР, който социални служби, лекари и ТЕЛК лашкат като инвалидна количка насам натам.

Държавата дари определени бизнесмени с цели състояния, четем на 9 страница. Тема на публикацията са скандалните замени.

Поп завлича 4-ма със 70 бона, пише във водещо заглавие на първа страница "Новинар юг". Става дума за бившия свещеник Теньо Тонев, който със съпругата си Донка държеше приюта в Узунджово. Срещу отчето са заведени дела за измама с автомобили. Оказва, се божият човек имал зад гърба си 2 присъди в Елхово и Чирпан пак за същото.

Общината блокирана, четем на втора страница в броя. Чиновниците не смогват да ксерографират исканите документи от многобройните проверяващи, които са нападнали общината като лешояди. По този начин не можели да обслужват гражданите, казват те.

БСП лъсна и на билборд, акцентира изданието. Усмивката на Станишев тиражирана в областния град платено. Колко пари обаче струва хиленето на премиера от билбордовете в Хасково, от централата на БСП не можели да кажат, защото кампанията била национална. С други думи – има и добра новина – Станишев няма да се хили само на нас, ще му се радват и в други градове.

Ивайло Балабанов с наградата "Пеньо Пенев", четем още в броя. Един от най-големите български поети ще получи престижната награда на 7 май на тържествена церемония в Димитровград.

Съдът раздели битака на две, четем на 4 страница в броя. Хасковския административен съд е удовлетворил жалбите на някои търговци, на други – не.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини