От х:

Днес в x:

Откриха непознат паразит в севернокорейски дезертьор

Севернокорейски дезертьор, прострелян 5 пъти докато пресича границата с Южна Корея, бе открит осеян с паразити, един от които невиждан до момента.

Дезертьори от Северна Корея често преминават границата с Южна Корея с паразити, в един от случаите те наброявали над 30 вида трихофития.

Южнокорейски хирурзи, оперирали севернокорейски дезертьор преминал през демилитаризираната зона между двете държави под дъжд от куршуми, открили невиждан до момента паразит в стомаха му.

Мъжът с пет огнестрелни рани е в критично състояние.

“Затрудняваме се с лечението, защото открихме голям брой паразити в стомаха на войника, хранещи се с наранената плът. Открихме паразит, който не сме виждали никога преди в Корея. Той влошава ситуацията още повече и причинява огромни усложнения”, казва лекарят Лий Гук Джонг.

Не е ясно дали паразитът е познат в други части на света.

Специалисти твърдят, че севернокорейски дезертьори често попадат в Южня Корея осеяни с паразити. Това е често срещан проблем.

Ситуацията с дезертиралия войник обаче е критична – тънките му черва са разкъсани, замърсени с фекалии и заразени с паразити. Пациентът е в състояние на шок, заради обилния кръвоизлив и множеството други усложнения.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини