От х:

Днес в x:

Царските байряци се съдраха за седмица. Запорираха сметките на Чичо Хранко. Преглед на печата

Царските байряци се съдраха за седмица, пише в заглавие над главата "Новинар юг". Огромните знамена на границата с Турция, издигнати там по идея на Симеон, се изпокъсали от собствената си тежест. Подменят ги с нови.

Година след забраната жижни тровят Маджарово, пише в другия водещ материал на първа страница. Наглият производител на дървени въгрлища край Маджарово ще бъде атакуван от прокуратурата, защото не изпълнявал разпорежданията на РИОСВ.

Проектират ВиК мрежа в 4 квартала с 1 млн лв., пише в акцента на втора старница вестникът. Става дума за хасковските квартали Кенана, Изгрев, Каменец и Орфей-2.

Стягат с 690 000 лв. три язовира в региона, Езиковата като Биг Брадър, Каравеловци сбират експонати за музей, са част от останалите заглавия на страницата.

Грък бяга с 4 кила канабис, акцентира изданието на криминалната страница. 24-годишният мъж бил засечен с термовизионна техника, малко по-късно го спипали от засада.

В Англия няма водомери, в Канада учебният час е 90 минути, четем на 6 и 7 страница в броя. В материала се описват условията за живот в чужбина през погледа на емигранти от Хасково.

Запорират сметките на "Чичо Хранко", обявява в заглавие над главата "Хасковска Марица". Освен към работниците, свиленградската фирма "Вита фуудс" задлъжняла и към доставчиците. Съпругата на собственика – Снежана Янева, признава пред вестника финансовите затруднения на дружеството и очертава мерките за излизане от кризата. Засега не се предвижда масово съкращение на работници.

Дават на прокурор фирма за дървени въглища, акцентира изданието във водещо заглавие на първа страница. Става дума за фирма "Кромлех", която не изпълнява предписанията на екоинспекцията.

Виртуален шопинг конкурира бутиците в центъра, четем на втора страница. Онлайн магазините предлагат същите стоки на почти двойно по-ниски цени.

Спряха злато за 500 000 лв., акцентира вестникът на трета страница. 10 кг. злато, скрити в радиатора на климатика на тир, откриха на границата.

С вой на сирени 18 малчугани ходят на градина, така е озаглавен обширен материал за маджаровската Бърза помощ, приютена в забавачката.

Кметът вика за нашите в Дъблин, четем на спортната страница. Мъри Стоилов поканил градоначалника на Хасково в официалната делегация за мача, която потегля в петък от аерогарата в София.

Демонът на републиката. Така е озаглавен голям материал на 9 страница, посветен на Ахмед Доган, ролята му на доносник на Държавна сигурност и по-късното му демонично присъствие в българския политически живот.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини