От х:

Днес в x:

20 °C

Тайният живот на зайчетата на Плейбой

Основателят на Плейбой Хю Хефнър, който предизвика сексуална революция през 60-те, със своето списание за жени и клубовете Плейбой, почина на 91-годишна възраст.

Бизнес начинанието му се оказа изключително популярно, Хефнер започна да публикува месечни есета, които той наричаше „Провъзгласяване еманципацията на сексуалната революция“. Журналистката феминистка Глория Щайнем решава да ги обори като разкрие случващото се в клубовете, описвани като рай, но само за мъжете.

„Зайчетата на Плейбой са слабо образовани, експлоатирани и зле платени“, обяви тогава Щайнем. Тя определи списанието и клубовете не за еротични, а за порнографски.

През 1963 Щейнем започва работа като зайче на Плейбой в клуба в Ню Йорк под прикритие.

Представя се за Мари Катрин Охс, бивша секретарка и кралица на красотата. Тя кандидатства за работа в клуба, предлагащ два пъти по-висока заплата от тази на средностатистическа сервитьорка.

В серия от есета, Щайнем описва как е била подложена на кръвни изследвания и физически прегледи за полово предавани болести преди да бъде наета, а след това карана да носи костюм на зайче „с два инча по-малък от реалните ми мерки. ”

Костюмът бил толкова малък, че ципът захапвал кожата, ако някое момиче кихнело, заради настинка, ципът просто се късал.

Всички зайчета трябвало да поставят пълнежи в сутиените си, за да направят деколтето си по-съблазнително. Често този пълнеж се състоял от торбички за химическо чистене, чорапи и пари.

Момичета плащали сами за изкуствените мигли, чорапогащите и за изпирането на костюмите си.

Клубът удържал 50% от първите заработени 30 долара.

Налагали се глоби за закъснение, хранене на работното място и за всяко отклонение от строгите стандарти на клуба, за това как трябва да изглежда едно зайче.

На момичетата било забранено да излизат с клиенти.

За да съблюдават спазването на правилата, клубовете на Плейбой наемали детективи, които устройвали капани на момичетата, предлагайки им стотици долари в замяна на секс. Зайчетата, които приемали офертата, били уволнявани.

Макар Щайнем да работила едва няколко дни, тя отслабнала с 5 килограма, принуждавайки шивачката си да стесни с два сантиметра от всяка страна костюма и. Краката и трайно се уголемили с половин размер, защото по време на смените трябвало да носи непрекъснато 8-сантиметрови токчета.

По време на престоя си в клуба, Щайнем се запознала само с една жена, която получила обещаните 200 долара. Останалите припечелвали далеч по-малко.

Статията на Щайнем се смята за един от първите примери за изобличаване под прикритие. През 1985 по случая бе направен филм с Кърсти Али в главната роля.

„Мисля че самият Хефнър иска да остане в историята като човек на изтънчеността и блясъка. Но последният човек с когото аз искам да остана в историята е Хю Хефнър ”, казва по-късно Щайнем.

„Жените имат най-голяма изгода от това да се оттървем от старата лицемерна представа за секса. Някои хора се държат така, като че ли сексуалната революция е мъжки заговор, който цели да им осигури жени за секс. Един от страничните ефекти на женското движение е асоциирането на еротичния импулс с желанието да нараниш някого“, коментира тогава Хю Хефнър.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Хороскоп за 27.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Не се огъвайте и по-никакъв начин не отстъпвайте пред опонентите си. Ще се опитат да ви навредят, но нека това ви амбицира за успех на всяка цена. Звездите ще ви подкрепят. Успех.
27 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Служебен, семеен или обществен ангажимент ще ви направи по-дейни, предвид важността на събитието за вас. Ще се погрижите за детайлите, изключвайки случайността и ще насърчите всяка чужда активност в подкрепа на общата цел. Любовта ви дава сили, не я загърбвайте в името уж на по-важни неща.
27 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Дипломатичността при деловите ви контакти днес ще е особено ползотворна. Умело избягвате конфликтите и се справяте чудесно с непредвидените пречки. Не се натоварвайте излишно с проблемите на околните и без тях имате достатъчно грижи.
27 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Изпитвате известни колебания относно работата си днес. Най-добре ще е ако се постараете да работите съвместно със свои колеги и не поемате всичката отговорност върху себе си. Стараете се всичко да бъде направено добре, но и хабите доста енергия за странични неща. Обърнете повече внимание на любимия човек, който има нужда от съвета ви по важен въпрос.
27 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате много добър късмет днес и ще получавате потвърждение за това на всяка крачка. Денят е подходящ за рисковани авантюристични начинания, като ако не спечелите много, то е сигурно че няма и да загубите, а изживяванията които ви предстоят наистина си заслужават опита. Доброто ви настроение се отразява много благотворно на атмосферата у дома.
27 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви трудности, изискващи голяма концентрация. Имате предостатъчно сили, за да се справите успешно с предизвикателствата на днешния ден. Не унивайте, притежавате изключителни качества и просто трябва да проявите малко воля. Любимият човек ще ви бъде солидна опора в критична ситуация.
27 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Много задачи очакват вниманието ви и не без усилия ще ви се отдава да бъдете навсякъде, където имат нужда от вас. Забързани, но с приятно излъчване, ще успявате да сте актуални и желани. Любовни трепети ще направят вечерта ви вълнуваща, ще наситят атмосферата с нежност и топлина.
27 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Подготвени сте за промените, които навлизат и без особено натоварване ще се справите със задачите си. Бързото развитие на събитията ще ви подтикне към нестандартни решения и още по-нестандартни действия. С тяхна помощ ще постигнете целта си и с това ще направите живота си по-добър.
27 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
На работното място ще изпъкнете с чувството си за ред. Съществува вероятност да отегчите околните, за това не преигравайте. Станете по-земни и достъпни, така ще обедините около себе си и другите, а и успехите ви няма да закъснеят. Любовните ви увлечения ще станат достояние на повече хора, и ако това ви притеснява, бъдете по-дискретни.
27 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпълнени сте с добре очаквания, които ще станат факт благодарение на упоритата ви работа и желание да успеете. В подкрепа на това говори и засиления интерес на други хора към вас. Популярността ласкае самочувствието, но и задължава. Приведете в ред документацията си, предстоят проверки от различни служби.
27 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Обновената ви база данни ще подпомогне значително днешните ви действия. В угода на интересите си ще потърсите и подходящите хора, с които да приключите в срок делата си. Ако сте акуратни и се възползвате елегантно, ще подобрите самочувствието и финансите си. Други ще решават неотложни въпроси, свързани с образование, пътуване или жилищно кредитиране.
27 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще намерите начин да промените нещата в живота си, които ви пречат да се развивате пълноценно. Дори това да ви коства нечие неодобрение, водете се от вътрешния си глас и следвайте сърцето си. Това ще ви помогне бързо да напреднете. Ако ви липсват удобство и уют ще можете да си ги създадете без особени усилия.
27 окт 2020
Последни новини