От х:

Днес в x:

На 91-годишна възраст си отиде Хю Хефнър

На 91-годишна възраст си отиде Хю Хефнър, предадоха световните информационни агенции.

Създателят и издател на списание „Плейбой“ е починал спокойно в дома си от „естествени причини“. Това са съобщили от Playboy Enterprises Inc в лаконично изявление по темата.

Хефнър започва да публикува Playboy в кухнята си през 1953 година. Изданието става най-продаваното мъжко списание в света, издавайки седем милиона копия на месец в своя връх.

Списанието на Хефнър, се появява в момент, когато САЩ могат законно да забранят контрацептивите. Но го превръща в мултимилионер с бизнес империя, включваща казина и нощни клубове.

Хефнър твърди, че е спал с повече от 1 000 жени и счита, че „Виагра“ е в състояние да поддържа либидото му.

От 2005 до 2010 г. „риалити“ шоу показва начин на живот на Хефнър и младите руси жени, които го споделят. През 2012 г. на 86-годишна възраст се жени за третата си съпруга Кристъл Харис, която е 60 години по-млада от него.

Значими интервюта в излизат на страниците на списанието – с лидера по гражданските права Мартин Лутър Кинг, Джон Ленън и Фидел Кастро.

Неговите огромни продажби със сигурност са задвижени от лъскави цветни снимки на голи „плеймейтки“, но също така налага репутация с отлични статии, като сред писалите в него са Норман Майлър, Кингсли Амис и Рей Брадбъри.

По отношение на сексуалните нрави, сега изглежда, ако не съвсем старомодна, то със сигурност не и необичайно. В това отношение Хю Хефнър предшества своето време, било за добро или лошо.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини