От х:

Днес в x:

Гарвани хвърляли камъни по "Елцин Център"

В Екатеринбург гарвани хвърляли камъни по скандалния „Елцин Център“.

Центърът е закупил плашило за гарвани, но то не е пристигнало още. Оказва се, че стъкленият купол е бил атакуван от птиците с камъни, при което са били сучпени две стъкла.

От откриването му преди близо две години до момента центърът е ставал обект на различни атаки. Посветен на първия руски президент, културно-историческият комплекс бе открит от Путин и Медведев. Целта му е да се запази, изследва и осмисля наследството на Борис Елцин. Центърът трябвало да подпомага изграждането на правовата държава и изучаването и развитието на Президентството в Русия.

Почти веднага начинанието (ни музей, ни експозиция, според някои мавзолей, според други – център на избирателя) бе обвинено от редица общественици в пренаписване на историята. Интелектуалци и културни дейци, сред които Никита Михалков, дадоха изцяло негативни отзиви за експозицията. Възмутиха се водещият на „Вести ФМ“ – Владимир Соловьев, писателят и опозиционен журналист Николай Стариков и много други.

Детският омбудстман се намеси заради прожектиран на деца в центъра „недетски“ филм.

Появиха се даже призиви в социалните мрежи да бъде сринат с булдозери, наред с дискусии защо е нужно обожествяване на властимащия, защо няма Елцин в „Елцин Център“, какво пропагандира „Елцин Център“ и още, и още… почти неспирно през тези две години.

Дори Митрополитът Екатеринбургский и Верхотурский Кирил спомена субективния подбор на исторически факти в „Елцин Център“, … при откриването на друг музей наскоро.

Много хора са раздразнени не от Борис Елцин или от идеята за президентска институция, а от лъжата.

А сега гарвани хвърляли камъни по иначе красивата сграда и потрошили стъкления купол.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини