От х:

Днес в x:

Обсъждаме с Румъния Дунав мост 3

Регионалният министър Николай Нанков заяви пред Нова телевизия необходимостта от трети мост между България и Румъния.

"Имаме насрочена среща на 3 октомври между двете правителства. Тогава ще обсъдим и детайлите на бъдещия проект. Логично е този мост да бъде над Русе", обясни Нанков. Локацията била важна, защото давала възможността за връзката между Европа, Санкт Петербург с Близкия Изток и с Югоизточна Европа.

Относно магистрала "Хемус" министърът изтъкна, че се работи усилено, за цялостното завършване на оставащите 250 километра от магистралата до 2025 г.

"Започнахме вече първите 9 километра от Ябланица до Тетевен. До края на годината планираме да имаме проект за още 50 км. - до разклона Ловеч - Плевен", информира Нанков.

Коментарът на министъра относно тол таксите беше, че превозните средства до три тона и половина ще останат на винетен принцип. "Автобуси и камиони над 3,5 тона ще попаднат в тол системата и ще заплащат тол такси. Като автобусите ще бъдат на по-специален режим. Огромната тежест ще бъде поета от големите тирове", заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството.

По думите му става ясно, че винетките ще останат, но системата ще се промени към електронна. С това ще отпаднат хартиените стикери, които в момента се залепват на предното стъкло на автомобилите. Нанков обясни, и че се предвижда в пиковите часове и в летните месеци, да се въвеждат по-високи такси за тежкотоварните автомобили.

Промените в движението по повод новото трасе на магистрала "Струма" в района на Кресна предвиждат пътуващите към Кулата да използват досегашния път край Кресна, като пътят ще бъде разширен до 3-лентов, обясни министърът и добави, че новото трасе, източно от Кресненското дефиле, ще бъде предназначен за автомобилите, пътуващи в посока Кулата-София.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Да
  Данаил
  0 0
  13:37, 11 сеп 2017
  Третия мост трябва да е до Силистра!! На тама да се насочи движението от и към Украйна, Молдова!!! Пак лобистки интереси за Русе! Усещаме чии са!
  • Ол
   олеле
   0 0
   14:52, 11 сеп 2017
   Чии са?
Последни новини