От х:

Днес в x:

Новите улици в Хасково: “Полско цвете” става “Горско цвете”, “Звезден път” ще е “Бял камък”

За втори път общинските съветници в Хасково ще гласуват имена на 163 нови улици в Хасково. Те са в предимно крайните квартали и вилните зони - Орфей, Куба, Изгрев, Република, както и за местностите “Дерекьой топра” и “Кекличево стопанство”. Там живеят много хора, които досега не са имали актуално местожителство.

В края на май съветниците отложиха гласуването на имената, като се наложи мнението да се проведе обществено обсъждане и да се вземе мнението на живеещите там хора.

Сега кметът Добри Беливанов внася нова докладна записка за сесията на 4 август, в която отново предлага за гласуване имената на новите улици, като са взети предвид мненията на хората.

Така във вилните зони на Куба новата улица “Полско цвете” става “Горско цвете”, а “Звезден път” ще е “Бял камък”.

За местността “Дерекьой топра” са постъпили предложения името на ул. “Цветна” да бъде заменено с някое от следните “Мимоза”, “Царица Десислава”, “Евридика”, “Владислав Варненчик”. Група граждани пък предлагат ул. “Полк. Веселин Вълков” в Кенана да бъде преименувана на “Китна Тракия”.

Предложения за промяна на имената на останалите над 100 нови улици в другите вилни зони няма.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ох
    Ох, мимозо мимозо!
    29 -1
    14:47, 28 юли 2017
    Жизнено важни въпроси решава този общински съвет!!! Не полско цвете, ами горско цвете!!!!!!! Що за тъпанарщина. Пък за урановата вода, за мръсотията, за конете кравите и псетата из града, за затъването на града МЪЛЧАТ. Мълчи и Беливанов. Той пък по коа ли важна тема се е изходил. Жалко за Хасково. С такива управници сме се запътили към дъното с бясна скорост.
  • 2
    Ра
    Разочарована
    9 0
    16:17, 28 юли 2017
    Преливане от пусто в празно
  • 3
    Ха
    Хасковлия
    10 -2
    19:39, 28 юли 2017
    Така ни се пада... Пак гласувайте за тоз ония... Георги Иванов беше най добрия кмет за Хасково....
    По времето на неговото управление почти всичко беше на ниво
Последни новини