От х:

Днес в x:

Прокуратурата внася обвинение от 15 хиляди страници за КТБ

До 20 юли прокуратурата ще внесе в Специализирания съд обвинителният акт за КТБ. А до края на седмицата ще бъдат обвинени 4-ма политици

Това заяви пред журналисти в Бургас главният прокурор Сотир Цацаров. 

Обвинителният акт за КТБ е срещу 19 лица, той е близо 15 хиляди страници, а прокуратурата е извършила огромна работа по издирването и установяването на всички факти и обстоятелства около скандалния банков фалит. Цацаров определи работата по изработването и внасянето на 20 юли на обвинителния акт като своеобразен рекорд за българския наказателен процес. 

На въпрос как ще коментира втората разсекретена стенограма за КТБ Сотир Цацаров каза, че тя не е изненада за него, тъй като е присъствал на обсъждането и всичко е чул. 

Това, което се казва там, то може да е при закрити врати, но то касае съдбите на сума хора, така че аз и сега бих казал това, което казвам, и прокуратурата го казва с обвинителният акт, което казахме и тогава: една голяма пирамида, която е била подхранвана финансово, която е била подхранвана лично, и която в крайна сметка е служила и за определени политически цели. Дайте, да не се лъжем за това, коментира Цацаров.

Главният прокурор обеща и нови обвинителни актове срещу депутати. На всички народни представители, които са със снет имунитет, разбира се доброволно снет, тази седмица ще бъдат повдигнати обвинения, каза Цацаров. 

Ще бъдат повдигнати обвиненията на г-н Марешки и на двамата негови колеги (Кръстина Таскова и Пламен Христов - б.р.), ще бъде повдигнато и обвинение за търговия с гласове и на народния представител Манол Генов.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини