От х:

Днес в x:

Историческо: Първо ръкостискане между Путин и Тръмп

Изображение 1 от 2

    Владимир Путин и Доналд Тръмп се ръкуваха в кулоарите на срещата на Г-20 в Хамбург, предаде ТАСС.

    За ръкуването съобщи президентският прессекретар Дмитрий Песков.

    Двамата си подадоха ръка и си казаха, че скоро ще проведат отделна среща, че скоро ще се видят, разкри пред журналисти Песков.

    Разговорите между двамата са планирани за късния следобед.

    Песков отбеляза, че при подготовката на срещата Путин е имал предвид изказването на Тръмп вчера в Полша за дестабилизиращото влияние на Русия.

    "Безусловно ние докладвахме на Путин за това изказване на Тръмп, както и за други изказвания на официални лица във Вашингтон и той ги приема за сведение", обавни Песков.

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп написа в Туитър по-рано, че с нетърпение очаква срещите си днес с лидери от целия свят, включително с руския му колега Владимир Путин, предаде ТАСС.

    "С нетърпение очаквам днешните срещи със световните лидери, в това число и моята среща с Владимир Путин. Имаме много неща за обсъждане", се казва в туита на Тръмп.

    По повод срещата Тръмп-Путин агенция Асошиейтед прес, цитирана от БТА, припомня друг туит на американския президент от времето, когато Тръмп беше само бизнесмен, риалити звезда и създател на конкурсите за красота "Мис Вселена".
    На 18 юни 2013 г. Тръмп написал в Туитър: "Мислите ли, че Путин ще отиде на конкурса "Мис Вселена" в Москва през ноември? Ако това е така, дали той ще стане моят нов най-добър приятел?".

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини