От х:

Днес в x:

Хотелиери предлагат увеселителна зона за алкохолни турове

Мястото на алкохолните турове не е вътре в курорта Слънчев бряг. Държавата да си влезе във функциите по казуса, призова Елена Иванова.

Изведнъж много се заговори по казуса за алкохолните турове в Слънчев бряг, но не съм убедена, че наистина нещо се прави по въпроса със спирането на това. 

Това коментира пред Дир.Бг Елена Иванова, председател на Управителния съвет на Съюза на собствениците в Слънчев бряг. 

Миналата седмица вицепремиерът Валери Симеонов поиска УС на „Слънчев бряг“ АД да прекрати договорите си с туроператори за алкохолните турове в комплекса. 
Вицепремиерът се обяви и за строг контрол на различни атракциони в курорта, които нарушават спокойствието на туристите. 

Алкохолните турове не са мероприятия, чието мястото е вътре в самия комплекс, каза и Елена Иванова. Ние хотелиерите не сме хората, които могат да кажат на някого – преустанови си бизнеса, защото никой не е в състояние да каже и на мен затворете си хотелите, коментира Иванова. 

Ние хотелиерите обаче сме най-големите инвеститори в комплекса и изказваме мнение, че тези турове нямат място в "Слънчев бряг", категорична беше Иванова. 

Щом има заинтересовани страни – туроператори и собственици на заведения, защото това е бизнес от който се вадят пари, нека да се помисли как да се организират. Нека да се изнесат навън, извън самия курорт, предложи шефът на Съюза на собствениците. 

Според Елена Иванова това може да стане на някакъв терен след Слънчев бряг, по-навътре от морето. 

"Щом държавата има воля за това, нека да го направи съвместно с общината. Да се направи един увеселителен парк, увеселителна улица или цяла увеселителна зона. 
Туроператорите да карат там туристите организирано с автобуси, а не да ги водят от заведение в заведение в самия Слънчев бряг. Да си ги извозят до там и цяла нощ да си ги забавляват", предложи Иванова. 

По думите й държавата от своя страна е тази, която трябва да си влезе във функциите и да си прибира дължимите данъци и такси. До сега не сме сигурни дали от тези турове се правят някакви отчисления, но това е работа на държавата, каза още Иванова. 

Освен това тук има един друг момент, а именно какво е общественото въздействие на едно такова мероприятие. Защото едни туристи го търсят, обаче други – не. Затова ние хотелиерите смятаме, че Слънчев бряг не е място за алкохолни забавления и турове, защото се посещава и от двойки, и от семейства с деца, отбеляза Елена Иванова. 

Хотелите, които посрещат тези младежи всъщност могат да се изброят на пръстите на едната ръка. Не може да лепваме етикет на Слънчев бряг – алкохолна дестинация, категорична е тя. 

Тази промяна ще бъде полезна за хотелиерите и за курорта като цяло, защото ако имиджът на комплекса е добър, нашият бизнес ще работи успешно, заяви Иванова. 

По повод на чистотата на водата в курорта Елена Иванова заяви, че няма причина и тази година Южният плаж в Слънчев бряг да не получи Син флаг. 

В началото на този сезон посетителите в Слънчев бряг са предимно чужденци. Тук са туристите от западните пазари – Германия и Австрия, по-малко от Скандинавските страни, уточни Иванова.  Руснаците вече са тук, и хора от Централна Европа дойдоха да почиват, каза още тя. 

По думите й идват и българи, макар че на този етап те са основно уикенд туристи. След седмица започват вече и по-продължителните престои за активния туристически сезон. 

Полицейското присъствие в курорта не е засилено. Полицаите обаче патрулират и реагират веднага, когато възникне ситуация или има сигнал. 
"Реагира се веднага което означава, че би трябвало да са достатъчно като състав. Покриват всички повиквания", обясни Елена Иванов. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини