От х:

Днес в x:

Тръмп връща ограниченията за Куба

Президентът на САЩ Доналд Тръмп днес ще оповести мерки, с които връща ограниченията в сферата на туризма и търговията с Куба, предаде БТА.

Тръмп ще обяви новата си политика към Куба в реч в Маями, където живее многобройна кубинска диаспора, враждебно настроена срещу властите в Хавана.

Очаква се той да отмени някои решения на предшественика му Барак Обама за постепенно нормализиране на отношенията с Куба.

Според високопоставени представители на Белия дом президентът ще обяви забрана на търговските сделки на американски бизнесмени с кубински предприятия, контролирани от въоръжените сили на островната държава.

Тръмп ще оповести също мерки за по-строго прилагане на съществуващите ограничения на туристическите посещения на граждани на САЩ в Куба.

300 000 хиляди посещения за 5 месеца

Близо 300 000 американци са посетили Куба през първите пет месеца на годината, което представлява скок със 145% на годишна основа.

Това съобщи в сряда официалният информационен портал Кубадебате, цитиран от АФП.

"В края на май, според Националното бюро за статистика и информация, 284 565 американци са посетили Острова на Свободата, цифра, която почти се равнява на броя на посетителите от тази страна през цялата 2016 година", посочи Кубадебате.

През 2016 година Кубе е посрещнала 284 937 посетители от САЩ, а това е било със 74 на сто повече, отколкото през 2015-а.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини