От х:

Днес в x:

31 °C

Уникално! Колко е бърз най-бързият асансьор в света (видео)

  В Рекордите на Гинес най-бързият асансьор е на Mitsubishi Heavy Industries, производител на асансьори. Намира се в Китай и обслужва небостъргача Shanghai Tower. Максималната му скорост е 1260 м/мин ( 73.8 км/ч). 

  Шанхайската кула - втората по височина сграда в света постави три Guinness World Records. Китайският небостъргач официално има най-бързият асансьор в света, най-високият асансьор в сграда и най-бързият двуетажен асансьор. 

  За сграда със 128 етажа, висока 632 метра, бързият асансьор винаги е необходимост.

  Инсталиран през юли 2016, асансьорът, проектиран от Mitsubishi Electric, се движи с невероятната скорост 20,5 метра в секунда - по-бърз от Юсеин Болт, но малко по-бавен от гепард.  С бързия асансьор посетителите се изкачват до наблюдателната кула на сградата, откъдето се разкриват неповторими гледки. Скоростта му в ежедневието обаче е лимитирана на 18 м/сек, както се вижда в множество видеоматериали.

  Другият най-бърз асансьор е разработен за сградата CTF Finance Centre с височина 530 м в китайския град Гуанджоу. Развива скорост до 1200 м/мин и е създаден от японската високотехнологична корпорация Hitachi. Aсансьорът се се качва от етаж нула до 95 в невероятните 45 секунди - или 20 метра в секунда.

  "Искахме да бъде бърз, но такава скорост не се очакваше", казва Дейвид Хо, ръководител на дизайна в New World Development, който участва в разработването на CTF Tower. "Но титлата най-бърз скоро ще отиде при друг", прогнозира той през април. 

  Кулата CTF е не само най-високият небостъргач в Гуанджоу - това е най-високата тухлена сграда в света. Това само по себе си е огромно техническо предизвикателство, казва главният архитект на на фирмата, проектирала небостъргача. "Клиентът искаше материал, който да припомни историческата търговия с керамика в региона."

  "Стратегията за издигането изискваше да се превозват големи обеми хора ... и клиентът направи огромна инвестиция, за да е сигурен, че това ще се случва бързо", казва Форт. През CTF Tower преминават 25 хил. души дневно.

  В кабината индикатор показва на пътниците колко бързо се движат. Високотехнологична система за регулиране на налягането на въздуха предпазва ушите от заглъхване и блокира неудобството от ускорението. Издигането е толкова гладко, че е трудно да се повярва, че е от най-бързите в света.

  През май асансьорът достигна максимална скорост от 1200 метра за минута или 72 километра в час като номинална скорост и асансьорът вече е в окончателната фаза на регулиране. Hitachi твърди, че постига още по-високи скорости, но управлението на асансора лимитира скоростта за безопасност.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 06.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Получавате необходимата ви информация. Можете по-точно да планирате действията си. Изпълнени сте с ентусиазъм, но по-важното е че знаете какво точно искате. Денят може да бъде много успешен. Тези от вас, които си търсят работа е много вероятно днес да попаднат на привлекателно предложение. В началното възнаграждение може и да не е впечатляващо, но сами разбирате, че перспективите са много добри.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Бъдете търпеливи и последователни в заниманията си. Това ще ви помогне да се справите по-леко със задачите си. Възможни са пречки, които не сте предвидили, но всичко ще приключи добре. Ще има какво още да желаете. Домашната атмосфера ще ви дава спокойствието, от което се нуждаете.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще успеете в усилията си, и това ще ви импулсира за нови завоевания. Ще получите търсена информация, която ще ви улесни, особено на работното място. Не хабете нервите си излишно, мислете за хубавата вечер, която ви предстои. Тепърва ще имате нови запознанства и неустоими предложения.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще имате напрегнат ден, за това се постарайте да свършите всичко навреме и както се очаква от вас. Имате шанса да срещнете интересни хора днес, които могат да ви бъдат полезни, ако разбира се проумеете това. Така ще поставите ново начало и ще се впуснете в реализацията на проект, който ще донесе работа и доходи не само за вас, а и за хората, с които ще го реализирате.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще се посветите на изоставените си проекти и нетърпящите отлагане задачи. Работата по тях ще ви донесе нужното спокойствие, защото сте от хората, които не оставят делата си на случайността. Добре ще ви се отрази спорта и престоя до вода. Направете своя избор и ще изпитате удоволствие от умората.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Веднъж набелязали целта си нищо не може да ви отклони от нея. Това е важна предпоставка за вашия успех, който от дълго време очаквате. Моментът е подходящ за радикални промени, не се страхувайте да направите първата крачка.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Вашата обаятелност, активност и предприемчивост губят от стойността си в мига, в който решите, че трябва да поемете командването на парада. Това може да дистанцира тези до вас, които ви приемат за трудни, властни и твърде взискателни. За това пък умеете да се радвате на дребните радости в живота, които днес определено няма да ви липсват. Шансовете ви да се доближите до властта във всичките и измерения са реални.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще получите особен импулс и с настроение ще посрещнете новите предизвикателства. Денят е подходящ за започване на нова работа, нова любов, нов проект. С радост и надежда ще осъществявате целите си. Получаване на помощ от силните на деня. Отварят ви се много неподозирани до момента врати и възможности.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Устремени сте към успеха, но забравяте, че големите и бързи печалби крият и големи рискове. Може би това ще ви предпази сега, когато се колебаете как да действате. Имате нужда от почивка, но напрегнете се още малко. Усилията ви ще бъдат възнаградени и скоро ще се похвалите с нови придобивки.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Повечето представители на знака ще прекарат този ден в движение. Имате дела за вършене и естаствено не оставяте нищо за последния момент. Не се отказвайте от предложение на свой колега, което наистина ще е изгодно за вас. Помислете повече за сърдечната си връзка, не пренебрегвайте човека до вас.
  06 юли 2020
  Последни новини