От х:

Днес в x:

Общините награждават фирмите за социално партньорската им работа

За пети път общините от Хасковска област ще дадат своите награди на фирмите, които работят със социално отговорна ангажираност в организираната от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България церемония.

Церемонията ще се проведе днес от 14 часа в зала „ Хасково“ и е открита за граждани, уточниха от работодателската организация.

Събитието е барометър за икономическото развитие на региона. В него ще вземат участие доказани икономисти, които ще представят анализи, свързани с развитието на област Хасково, коментира предс. на КРИБ в региона Стефан Димитров.

По време на раздаването на наградите, старши икономистът Петър Ганев от Института за пазарна икономика, който е родом от Хасково, ще представи изследването „Регионални профили: показатели за развитие” с фокус върху инвестициите и работната сила, в т.ч. демографските процеси, състоянието на пазара на труда и образованието в региона. Той ще покаже и ново изследване на ИПИ за икономическите зони в България, с фокус върху Южен централен район и по-специално развитието на инвестиционните дестинации Пловдив и Хасково.

За успеха на „Тракия икономическа зона” и нейното разширяване, както и на бъдещите технологии в индустрията – „Тракия Тех” ще говори Георги Стоев, управляващ партньор в „Индустри Уоч” - изследователска компания, която наблюдава общата икономическа динамика, политическите рискове и бизнес средата в България.

В церемонията ще се включи и Георги Харизанов от Института за дясна политика. Основен акцент в представянето му ще бъде „Политическата картина на Балканите от гледна точка на Хасковския регион и политическата рамка на настоящото управление по отношение на икономиката и бизнеса“, както и Пламен Панчев, който е председател на Управителния съвет на „Клъстер Тракия – Икономическа зона”, съобщи още Димитров.

Тази година по време на церемонията ще бъдат присъдени специални награди за социално отговорна компания, която подпомага устойчивото развитие чрез внедряване на иновативни материали и технологии в производството си. Наградена ще бъде и компания, която осигурява устойчива заетост на хора с увреждания, като по този начин им помага да прекрачат прага на социалната си изолираност. Ще бъде отличена и фирма, която развива екологичен и селски туризъм.

За пръв път на наградите на КРИБ един от 11-те кметове на община в Хасковска област също ще бъде отличен. Наградата е за принос в областта на икономическото развитие в региона, разкри Стефан Димитров.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Им
    Име *
    6 0
    10:16, 23 май 2017
    И кои са тия фирми ?
    Както казва Карлсон който живее на покрива -" Ще ми кажеш ли имената и адресите на две от тях? "
    Помни се и изказването на председател на БСК че българските фирми не са санаториуми та да вземат на работа инвалиди (жокер за икономистите които не са си сменили още млечния мустак - с арменско име беше).
    И въобще трупайте си паричките в офшори и не дразнете народа с глупости.
Последни новини