От х:

Днес в x:

Момчиловци кани на Майски празници, почита 100-годишнината на духовния стожер на Родопите отец Канев

Изображение 1 от 4

    Три дни Майски празници организира родопското село Момчиловци. Кметството, подкрепено от Община Смолян и съвместно с НЧ"Светлина 1925", храм "Св.Св. Константин и Елена", ОУ "Св.Св.Кирил и Методий" и детска градина "Изворче" са подготвили богата програма.

    Празниците започват още на 19 май с творческа среща с писателя Петко Дечевски по повод 80-годишнината му и представяне на юбилейния сборник "Мераци". На 20 май от 11 часа ще се състои официалното откриване на тържествата с участието на самодейните състави на читалището, основното училище и детската градина. Продължението ще е с хороводно настроение с оркестър "Чановете".
    Акцент в програмата е честването на 100-годишнината на духовния стожер на Родопите отец Константин Канев. То ще се състои на 20 май от 15.30 часа в концертната зала на НЧ "Светлина 1925".
    От 19 часа е наборното хоро на 50-годишните юбиляри от Момчиловци с оркестър "Чановете".

    С любезното съдействие на кмета на Момчиловци Сийка Суркова на празника ще гостува пътуващ благотворителен базар, чиято цел е да се съберат средства за лечението на 18-годишната Атанаска Тарашева от Девин, която страда от коварната болест Сарком на Юинг.

    Празниците на Момчиловци продължават на 21 май с тържествена света литургия в църквата "Св.Св.Константин и Елена". От 12 часа е благословената трапеза, а от 13 часа ще има концерт на самодейци и деца от Момчиловци. Настроението на празника ще поддържа оркестър "Момчиловци".  

    От 17 часа Момчиловци подобаващо ще изпрати своите абитуриенти с поздрави от кметството, читалището и училището.

    На 23 май се организира коктейл за учители и просветни деятели в НЧ "Светлина 1925". От 20 часа ОУ "Св.Св. Кирил и Методий" ще изнесе литературно-музикална програма, посветена на 24 май - Ден на българската просвета и култура. Този празничен ден ще завърши с факелно шествие.
    На 27 май от 13 часа се организира тържествен водосвет и курбан за здраве в параклис "Св.Св.Константин и Елена" край Момчиловци.
    За най-малките жители на китното родопско село на 1 юни ще има детско утро.

    СмолянБгвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини