От х:

Днес в x:

Ананиев: Десните сме против 100% мажоритарен вот

Притеснително е, че този парламент може да приеме 100% мажоритарен вот в два тура – това ще е краят на многопартийния модел и ще разчисти пътя само на две-три партии – ГЕРБ, ДПС и БСП, да са парламентарното представителство на всички хора в страната. Десните сме категорично против такава перспектива. 

Това каза Настимир Ананиев от „Движение България на гражданите" от РБ по България он ер.

Политическият съвет на РБ пое отговорност за слабите резултати на изборите с оставката си. Аз виждам перспективата в новото поколение десни политици, обновлението и отварянето на Дясното, каза Ананиев. Той добави, че от Блока са отправили призив за нов разговор за българската Десница и единодействие на десните сили по теми като антикорупцията, съдебната реформа, евроатлантическата ориентация на страната и общите решения за бъдещето на България като част от ЕС. Ананиев бе категоричен, че новото 44-то Народно събрание трябва да започне с гласуването на антикорупционния закон, който беше приет на първо четене.

РБ не е обединение около лидери, а около принципи и реформи, най-важните от които бяха започнати в управлението през миналия мандат. Именно РБ отправяше призиви за единство на Десницата далеч преди изборите, защото осъзнавахме важността на консолидацията в дясно, но имаше лидери, които работеха за разцепление, обясни той.

Днес ДБГ ще проведе първия си след изборите Изпълнителен съвет. 

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

Последни новини