От х:

Днес в x:

Юрист коминочистач си търси баба под наем

Млад търновец обяви в социалната мрежа Фейсбук, че си търси „баба под наем”.

Изискванията на Делян Ангелов са бабата, при която иска да се премести да живее на село, да е „на поне 15 км от центъра на Велико Търново, да изпълнява всички ангажименти на добрата баба, най-вече домашна храна и подслон в къща с двор, срещу заплащане”, съобщи "Монитор".

Автобиографиите си желаещите трябва да изпращат на лични съобщения във "Фейсбук", а с одобрената кандидатка Делян ще се свърже лично. Младият мъж гарантира, че може да бъде добър внук.

Освен с бабата под наем, Делян ще остане в историята като единственият в света коминочистач с диплома на юрист. Вместо да прекарва времето си в съдебната зала или в разследване на сложни и заплетени за разрешаване случаи на криминални престъпления обаче, той е избрал професията на коминочистача.

27-годишният мъж признава, че работи още отпреди да завърши училище. Работил е като общ работник по складове, хамалин, барман, карал е трактори и е гресирал комбайни. А коминочистач става съвсем случайно.

Един ден в сайт за обяви прочел, че жена търси човек, който да й почисти комините на жилището. Без да се замисли Делян грабнал инструментите на дядо си за чистене на комини, отишъл и свършил работата. Това му харесало и той започнал да чете и да се интересува повече от тази професия.

Чистенето търновецът извършва не със старите топузи и четки от покрива на дома, а по модерен европейски начин – чрез специална сонда, която всмуква саждите и всичко натрупало се в комина отдолу, от помещенията. 

Вceки cе сеща да чиcти комина си, eдвa кoгaтo cтaнe някаква бeля и мy ce пoдпaли къщaтa. А нopмaлнитe хopa в зaпaднитe дъpжaви cвъpшвaт тaзи paбoтa oщe пpeди нaчaлoтo нa ceзoнa, за да са спокойни”, обяснява търновецът, който има сертификат от Националната занаятчийска камара за коминочистач.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини