От х:

Днес в x:

Реформаторите с пролетен концерт за Хасково “От българското по-хубаво няма”

На 21-ви март, в навечерието на пролетта, Коалиция „Реформаторски блок-Глас народен“ ще подари на Хасково пъстър фолклорен концерт, който е под мотото “От българското по-хубаво няма”.

„Фолклорът е основата на миналото ни, на нашето настояще и фолклорът е този, който ще ни води в нашето бъдеще. Фолклорът е бил неразделна част от работата, която Стефан Димитров и неговите сподвижници са подкрепяли през годините и затова решихме концертът да е именно фолклорен“, презентира организаторът на фолклорната фиеста Калина Монева.

Концерта, който ще е в зала „ Дружба“ с начален час 18, ще води популярният актьор Краси Ранков. Участниците са популярни изпълнители и състави от региона на Хасково.

Сред индивидуалните изпълнители са талантливата Надя Казакова, която е родом от Свиленград, младата хасковска певица Донна Латев

,Тереза Желязкова и малкият голям талант на Димитровград Диан Делев, който е внук на композитора Димчо Делев.

Това, че от българското по-хубаво няма, ще покажат пред публиката и четири танцови състава:“Звездица“ от Димитровград, „Южняци“ и „Китна Тракия“ от Хасково и „Хорищенци“ от Харманли.

В концерта се включват и гласовитите певци от Детската вокална група от Минерални бани “Изворче“.

„Вярно е, че от българското по-хубаво няма, но е и вярно, че е много хубаво, когато местните се подкрепят. Защото през последните години като че ли все чакаме някой от някъде да дойде и да ни представи. А в Хасковско има много таланти и някои от тях го показаха на световните сцени. Пробиха там без помощта на политиците и ни накараха да се гордеем. Хората от Хасково показаха, че и без политиците могат да се справят, остана политиците да разберат, че без хасковлии не могат.“, заяви водачът на листата на Реформаторите в Хасково Стефан Димитров.

„След концерта ще бъдат всички с пълни души и сърца от българското, което винаги вълнува, защото е родно и мило“, обещаха от РБ.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Haskovo.NET
Последни новини