От х:

Днес в x:

Здравко Димитров се срещна с представители на руския бизнес

Областният управител Здравко Димитров се срещна на 15-ти март в сградата на Областна администрация-Пловдив с представители на бизнеса от руските области Казан и Кировска и Република Абхазия. Гости на областния управител бяха Денис Глухов-представител на Търговско- промишлената палата на Русия и консултант в консулството на Република Абхазия, Григорий Коблов - представител на за Европа на област Казан, Милуш Милушев, завеждащ международната дейност на Сдружение Военен съюз и Христо Боянов-член на НС на ВС. На срещата присъстваха и зам.-областните управители Ангел Рангелов и Владимир Петров.

„Това е поредно посещение в България и целта е проучване на силни икономически зони за изнасяне на производства и изграждане на бизнес-бази в тях.“, каза в началото на срещата г-н Глухов. Областният управител запозна гостите с предимствата на пловдивския регион за инвестиции в различни направления. „Пловдивска област е с големи възможности за чужди инвеститори, тъй като е в центъра на България, има много незастроени места, подходящи за изграждането на бизнес-бази и с много добра инфраструктура“, подчерта областният Димитров. Той изтъкна като предимство близостта на Летище-Пловдив, което след отдаването му на концесия, предстои да се развие още повече. Като предимства на региона, областният управител посочи възможностите за различните видове туризъм - СПА, винен, зимен и културно-исторически, както и възможностите за обучение в пловдивските Висши учебни заведения.

Гостите проявиха специален интерес към Тракия Икономическа Зона и изявиха желание при следващото си посещение, което ще е в близките месеци, да я разгледат. Областният управител пое ангажимент тогава да организира и среща с представители от различни сфери на бизнеса в региона.

В края на срещата Денис Глухов и Григорий Коблов отправиха покана към Здравко Димитров за посещение в Казан и област Абхазия.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини