От х:

Днес в x:

Британското следствие: Руският бизнесмен Александър Перепиличний е бил отровен със супа

Руският бизнесмен Александър Перепиличний, който почина през ноември 2012 г., вероятно е бил отровен със супа, съобщи "Файненшъл Таймс". Това е заключението на предварителното дознание във Великобритания, където живееше Перепиличний, което приключи на 13 март. Официалното разследване трябва да започне на 5 юни.

44-годишният руски бизнесмен почина на 10 ноември 2012 година по време на редовния си крос недалеч от дома си в Уейбридж, графство Съри.

Александър Перепиличний вероятно е бил отровен със силно токсично растение, с което е бил заменен киселецът в любимата му руска супа.

Бизнесменът е помагал на инвестиционния фонд Hermitage Capital да разследва афера с укриване на данъци в размер на 230 милиона долара от руски държавни чиновници в сговор с престъпна групировка. Същата компания наема и известният юрист Сергей Магнитски, който пък почина по-късно след серия побои в затвора.

По време на разследването представители на инвестиционния фонд са заявили, че Перепиличний се е страхувал за живота си. Междувременно името и адресът на бизнесмена са били открити в Москва у предполагаемия негов убиец, чеченец по народност.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини