От х:

Днес в x:

Двама пияни и един дрогиран шофьор хванаха полицаите в Смолянско

Три незабавни производства са започнати през почивните дни срещу шофьори, хванати да управляват автомобилите си под въздействието на алкохол и наркотици, съобщиха днес от пресцентъра на ОДМВР-Смолян.

В районното управление в Смолян за срок от 24 часа е задържан И. М., на 21 години, от с. Боровина, общ. Мадан. На 12.03.2017 г. около 04:45 ч. на кръстовището на улиците "Хан Пресиян" и  "Грудьо Войвода" в Смолян възниква пътнотранспортно произшествие с материални щети, при което лек автомобил "БМВ", управляван от И. М., се удря е парапет. В хода на проверката от полицейските служители се установява, че водачът управлява собственият си автомобил под въздействие на алкохол с концентрация 1,67 промила. Младият мъж е дал кръвна проба за химическо изследване и срещу него е започнато незабавно производство.
Второто производство е започнато срещу З. Д. на 23 години от гр. Златоград. На 11.03.2017 г. около 03.40 ч. в гр. Златоград на ул. "Христо Смирненски", при извършена полицейска проверка е установено, че З. Д. управлява лек автомобил „Фолксваген Голф“ след употреба на алкохол. Направеният тест с техническо средство отчел концентрация на алкохол в издишания въздух 1,93 промила. З. Д. е задържан за срок до 24 часа в РУ-Златоград.
Отново в районното управление в Златоград е започнато незабавно производство срещу 18-годишния Д. Х. На 11.03.2017 г. около 05.45 ч. в гр. Златоград, на ул. "България", при извършена полицейска проверка е установено, че Д. Х. управлява лек автомобил "Мерцедес" след употреба на наркотични вещества /тетрахидроканабинол - марихуана/, установено с дрегер "Дръг чек 3000". Водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ-Златоград.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини