От х:

Днес в x:

Иво Димов на Борисов: „ Две години сърбах попарата на БСП при Орешарски. Беше трагедия!”

Изображение 1 от 2

    Две нови инвестиции за над 25 милиона лева стартират през март в община Димитровград. Това съобщи по време на среща с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов кметът на общината Иво Димов. На 15 март ще бъде направена първа копка на асфалтов център на  немската компания „Щрабаг”. Това е петата по големина европейска строителна фирма, която ще открие в землището на Димитровград асфалтов център за над 5 милиона лева. В него ще работят 50 човека, а производството ще задоволява цяла Южна България.

    Седмица по-късно пак в Димитровград започва изграждането на завод за производство на авточасти и аксесоари за автомобилната промишленост. Инвестицията е на турската компания САБА и на стойност 20 милиона лева и с възможност за разкриване на 300 работни места. Всичко това плюс завода на „Язаки България”, който ще бъде заработи от юни тази година и до 2018-та ще наеме над 3 000 човека коренно променя пазара на труда в област Хасково. „Тези инвестиции се случват благодарение на правителството на ГЕРБ, защото именно по време на Вашето правителство успяхме да финализираме преговорите с инвеститорите”, подчерта кметът Иво Димов. Той покани Бойко Борисов да направи лично първата копка на двата нови завода.

    Бившият премиер обаче заяви, че ще присъства лично на откриването на вече готовите заводи. „Искам да призова за разум при гласуването на 26 март. Хората свикват с хубавото и забравят бързо кой го е направил. Магистрала „Марица” за нас вече е факт и ние забравихме катастрофите, трафика и жертвите по стария път. Забравяме сякаш, че и заради магистралата се случват новите инвестиции на наша територия. Сега е важно да знаем, че този темп на развитие трябва да се запази и да има работеща икономика”, категоричен е кметът на Димитровград.

    „Искам да ви призная, че аз имах „честта” две години да сърбам попарата на БСП с кабинета Орешарски и трябва ви призная нещата бяха трагични, даже бих казал убийствени!”, подчерта Иво Димов.  Вярвам, че всеки ще прояви отговорност при гласуването и ще избере развитието и реалните решения за България, а не евтиния популизъм. 

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини