От х:

Днес в x:

Учители: Родителите са абдикирали от задълженията си

"Родителите са абдикирали от задължението си на родители". Това заявиха учители от столичното 52-ро столично училище "Цанко Церковски" в "Бояна", където 12-годишно момиченце почина, след като беше ритнато в корема от свой съученик.

Преподавателите уточниха, че момчето не е имало системни прояви.

"Педагогическият съветник миналата година е работил с детето. Тази година не се е работило, защото не се е налагало", заяви логопедът Лилия Стойкова пред Нова тв.

Възпитателите от училището изпратиха отворено писмо до президента, премиера, образователния министър и медиите, в което призовават за промени.

„Трагедия за цялото българско общество. Губим децата си, а трябва да се опомним, да се спрем, да се замислим къде остана нашата Човечност? Защо не намираме ясни, прости решения на очевадни проблеми? Защо този свят се превърна в свят на интереси и лично самозадоволяване?”, пишат те. 

"Искаме да светне една червена лампа пред МОН. Има родители, които последни искат да разберат, че детето им има нужда от помощ", посочиха учителите в студиото, като уточниха, че наредбите не позволяват за учениците от 1 до 4 клас да се налагат други санкции, освен преместване на агресивното дете в друг клас, и то с изричното съгласие на родителите. 

Предстои съдебномедицинската експертиза да изясни дали ритникът в корема или ударът при падането е причина за смъртта на момиченцето.

Учителите изразиха вяра в обективността на разследващите и признаха, че случилото се е дало голямо отражение върху тях и учениците от училището.
 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини